Bingo, mai mult decât un simplu joc de noroc

Bingo poate să fie mult mai mult decât un joc distractiv. În ultimii ani, s-au efectuat numeroase teste și studii care atestă faptul că bingo poate avea un efect benefic asupra sănătății mentale. Cum însă, mai exact, te poate ajuta un simplu joc?

 

O funcție cognitivă mult îmbunătățită

 

Un studiu din 2002 al celor de la Universitatea din Southampton, Anglia, a demonstrat că jocul de bingo poate să fie ideal pentru persoanele care doresc să-și dezvolte capacitatea cognitivă. Studiul, efectuat pe un grup de 112 indivizi, a arătat că cei care au jucat bingo au devenit mai agili din punct de vedere mental. Până la urmă, să practici acest joc necesită coordonare mână-ochi și o memorie bună, aspecte care se înrăutățesc pe măsură ce înaintăm în vârstă. Specialiștii recomandă jocul de bingo ca măsură pentru încetinirea acestor declinuri mentale.

 

Reduce riscul demenței

 

Tot în urma unui studiu, de data aceasta efectuat de Universitatea din Bordeaux, Franța, s-a descoperit că bingo și alte board game-uri reduc riscul dezvoltării demenței. De aceea e bingo atât de popular în rândul pensionarilor. Nu putem spunem însă că e un joc destinat doar unei singure categorii de vârstă. Tinerii care iau parte la acest joc reușesc să-și păstreze creierul activ, luând parte la o activitate distractivă și la care e posibil să-ți faci mulți prieteni noi.

 

Nu doar board game-urile luptă contra demenței. Jocurile video au și ele un impact pozitiv în contracararea bolilor psihice care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă. Și chiar dacă abilitatea motrica nu mai este aceeași, pasiunea poate completa acest deficit. Este și cazul unei echipe de Counter-Strike din Stockholm, Suedia, numită “Silver Snipers”, formată doar din pensionari, cu o medie de vârstă de 67 de ani. Aceștia merg la turnee profesioniste prin Europa și primesc constant încurajări de la o comunitate mult mai tânără decât ei. Dovadă că nicio pasiune nu trebuie să țină cont de stereotipuri.

 

Un bun loc de socializare

 

Atunci când cunoști oameni noi și legi prietenii, faci un prim pas spre o viață socială pozitivă și, implicit, spre sănătate mentală. Un studiu efectuat de Universitatea din Adelaide, Australia, sugerează că oamenii singuratici au un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer. „Noi nu suntem creaţi să fim singuri. Suntem o specie socială”, a declarat Michelle Lim, unul dintre cercetătorii care a participat la elaborarea studiului.

 

Așadar, menținerea sănătății psihice ține și de implicarea în jocuri sociale precum bingo. În România, gloria sălilor terestre de bingo a apus demult, însă în prezent putem experimenta bingo pe bani reali la adresa https://www.unibet.ro/bingo. Unibet este unul dintre cele mai populare branduri de gambling licențiate ONJN în România, iar secțiunea de bingo este foarte bine pusă la punct. În cele șase camere de bingo online poți juca partide cu taloane de joc care costă doar 0.20 ron, dar și cu taloane de 4 ron. Un amănunt ce trebuie precizat, în conformitate cu topicul acestui articol, este faptul că la Unibet ai posibilitatea să setezi jocul de bingo în așa fel încât să bifezi singur numerele extrase. Va fi mai dificil decât în cazul în care lași computerul să facă toată treaba, însă te va ajuta din punct de vedere al „antrenării” creierului.

 

Comunitățile online de jucători de bingo sunt, de regulă, foarte prietenoase, așa că nu e greu să-ți faci noi prieteni, chiar dacă nu ai, inițial, ocazia să interacționezi față în față în timpul jocurilor.

Search