Beth Hart, dezvaluiri despre pretul pe care il plateste pentru creativitatea sa

Beth Hart, cantareata nominalizata la premiul Grammy si una dintre cele mai apreciate voci ale blues-ului modern, nu a ascuns niciodata zonele mai intunecate ale vietii sale. Abuz de alcool, de droguri si un diagnostic de bipolaritate – toate acestea au facut parte din confesiunile artistice pe care Beth Hart le-a facut fanilor sai de peste tot din lume. Cantareata care a fermecat publicul din Romania inca de la prima intalnire si care va reveni pe 17 iunie, la Sala Palatului, la invitatia Vreau Bilet si Premium Booking, a dezvaluit pentru publicatia britanica ”The Independent” cum reuseste sa compuna muzica si ce rol are diagnosticul de bipolaritate in viata sa artistica.   

         “Multa vreme, in adolescenta si chiar dupa ce am trecut de 20 de ani, mi-a fost rusine de mine insami. Am crezut ca sunt samanta rea. Insa odata ce am primit diagnosticul de bipolaritate ceea ce am gandit a fost “Multumesc, Doamne!” Asta pentru ca exista un raspuns, o explicatie la tot ce simteam. Ura de sine si indoiala sunt simptome ale bolii, de aceea rata sinuciderilor in randul bipolarilor este atat de mare”, povesteste Beth Hart.

         Cantareata a marturisit ca este departe de ideea de a credita o boala atat de periculoasa ca bipolaritatea, insa, dupa cum ea insasi spune, medicul curant i-a explicat ca aceasta afectiune este ca o sabie cu doua taisuri: “Nu e bine ca o am, insa trebuie sa recunosc ca este o parte importanta a creativitatii mele”.  

         Beth Hart a povestit pentru “The Independent” ca tratamentul pentru atenuarea simptomelor bolii este ceea ce o ajuta de fapt sa isi duca munca la bun sfarsit: “Trebuie sa-mi iau cu regularitate medicamentele, pentru ca ele au un impact foarte bun asupra mea – din punct de vedere artistic, vreau sa spun. Inainte sa urmez tratamentul, episoadele de efervescenta aproape maniacala erau atat de rele incat nu ma puteam concentra. Iar in ciuda faptului ca ma simteam extrem de creativa nu reuseam sa finalizez nicio piesa, pentru ca gandurile imi treceau cu o repeziciune uluitoare prin cap”, spune Beth Hart.

         Cantareata a recunoscut si faptul ca, in ciuda medicamentelor pe care le ia, inca are de depasit episoade de depresie sau in care este obsedata de cate o idee, insa diferenta este ca tratamentul le face mult mai usor de gestionat.

         ”Desi imi iau regulat medicamentele, ceea ce are un impact urias asupra vietii mele, in sens pozitiv, ca sa fiu sincera, trebuie sa recunosc ca atunci cand imi este putin rau, acela este si momentul cand sunt foarte creativa”, mai spune Beth Hart care a ales sa vorbeasca despre ceea ce simte pentru a ajuta persoanele care trec prin acelasi lucru, pentru a arata lumii ca se poate trai si gasi fericirea si daca ti-a fost pus un diagnostic ce poate parea la o prima vedere dramatic.  

Biletele la concertul lui Beth Hart de pe 17 iunie, de la Sala Palatului pot fi procurate din reteaua Vreau Bilet: http://rezervari.vreaubilet.ro/event.php?id=7817

Search