Spectacol extraordinar la Bucuresti – Andrea Bocelli si Angela Gheorghiu

Sambata, 25 mai 2013, a concertat pentru prima oara in Romania tenorul Andrea Bocelli! Acesta a avut-o ca invitata de onoare pe celebra soprana Angela Gheorghiu, duetul unor artisti de asemenea calibru fiind o alta premiera pentru tara noastra. Cei doi au fost acompaniati de Orchestra Nationala Radio, Corul Radio si dirijorul Marcello Rota. Alaturi de acestia au mai urcat pe scena si soprana Paola Sanguinetti, grupul DIV4S, grupul CARisMA si Cezar Ouatu.  

Se spune ca aparitia curcubeului este un semn divin. Asta am putea spune si noi, avand in vedere ca Andrea Bocelli a alungat ploaia din Bucuresti, cu vocea sa unica, pe cer aparand un superb curcubeu, chiar in timp ce artistul facea repetitii pentru concert, undeva in jurul orei 18.00, cu putin timp inainte ca publicului sa ii fie permis accesul.   

Concertul a inceput putin dupa ora 20.00 cu „Gli Arredi Festivi” din opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, imaginile de pe scena fiind proiectate pe 3 ecrane gigant, in traditia show-urilor „Pavarotti’s Friends”. Primirea calduroasa a publicului l-a impresionat pe marele tenor, care a spus: „Va multumesc foarte mult. Ma bucur sa fiu aici. Este o mare onoare sa o am in aceasta seara alaturi de mine pe o mare soprana, Angela Gheorghiu”. Ulterior, maestrul a fost insotit pe scena de catre o alta soprana cunoscuta in intreaga lume: Paola Sanguinetti.

Dupa o scurta pauza, recitalul a continuat cu sopranele de origine italiana DIV4S – Denise, Isabella, Vittoria si Sofia, care au interpretat melodia „Brucia la Terra”, compusa de Nino Rota – verisorul la fel de celebru al dirijorului prezent alaturi de Andrea Bocelli – Marcello Rota. Si-au facut apoi aparitia si componentii grupului CARisMA – Magdalena Kaltcheva si Carlo Corrieri, care au reusit sa se faca remarcati prin stilul lor unic, modern si inovator.  

Concertul extraordinar s-a bucurat si de prezenta contra-tenorului Cezar Ouatu, castigatorul selectiei nationale Eurovision, care a interpretat impreuna cu Angela Gheorghiu piesa „Copacul”. La sfarsitul concertului, Andrea Bocelli a fost indelung aplaudat si chemat inapoi pe scena, acesta intorcandu-se pentru inca 3 melodii. Cea mai apreciata piesa se pare ca a fost „O Sole Mio”, pe care maestrul a cantat-o impreuna cu Angela Gheorghiu si Cezar Ouatu.  

Concertul s-a incheiat aproape de ora 23.00, in ropote de aplauze si mii de suflete fericite ca l-au putut vedea si asculta live pe cel mai iubit tenor din lume!

Credit foto: Alin Craciun

Search