Expozitia Ritualuri

In perioada 13 decembrie 2012 – 13 ianuarie 2013, in cadrul SALONULUI VIDEO, la spatiul Platforma din cladirea MNAC din Bucuresti se va desfasura expozitia „Ritualuri”. Lucrarile video propuse sunt aduse laolalta in urma unui apel deschis de proiecte si abordeaza tema ritualului din directii diferite.

Expozitia prezinta spatii comune, aspecte ale orasului, locuitori, trecatori, punand problema aspectului ritualic al mersului pe strada, al vietii de zi cu zi. O serie de performance-uri pentru video vorbesc despre actiuni repetate cu sau fara voie, jocuri, provocari personale si remake-uri. Gesturile simple filmate si puse in bucla devin obsesive, cautand aspectele ritualice ajungem sa gasim patternuri, ritmuri generice, vertijuri comune.  

La expozitie puteti vedea lucrari video ale artistilor Luiza Alecsandru, Simion Cernica, Larisa David, Andreea Danila, Cezar Lazarescu, Gabriel Stamate, Jean Lorin Sterian, Marius Tanasescu, Stefan Tiron & Claudiu Cobilanschi, Daniel Tristan.

SALON VIDEO este o platforma de expunere a artei video, printr-un program constant si accesibil, initiat si organizat de Daniela Palimariu si Dan Basu. Are loc o data la trei luni, in locatii diferite, si cauta noi forme de prezentare si interogare a mediului video.  

Gazduit de MNAC-Anexa, PLATFORMA este un proiect coordonat de artisti si initiat in 2011, cu un program independent care pune accent pe strategii si metode de colaborare interdisciplinare, practici colaborative, activism social, antropologie vizuala – toate aduse in contextul artei contemporane.  

Sursa: www.hotcity.ro  

Search