Ultimele zile de early-bird la Airfield Festival

30 iulie – 2 august 2015. 70 de trupe și artiști, 3 scene dedicate și 40 de hectare de teren acoperit cu iarbă te cheamă la cel mai cool festival al sezonului, Airfield Festival. Cel mai important eveniment muzical din țară desfășurat pe un aerodrom activ, Airfield Festival e o experiență complexă care îmbină muzica de bună calitate, jazz, funk, ska, tehno și rock alternativ cu aerul curat al munților din preajmă, cu zboruri, salturi cu parașuta și nenumărate alte activități generatoare de bună dispoziție.

Fanii muzicii tehno vor regăsi la Airfield Festival unii dintre cei mai apreciați artiști din lume.

  • Dixon s-a clasat pe prima poziție în topul advisor.net, topul DJ-ilor rezidenți în ultimii doi ani, în 2013 pentru prestația sa din clubul Oval Space din Londra iar în 2014 pentru show-urile incendiare din Panorama Bar în Berlin. DJ-ul german participă în acest an la cel mai important festival de muzică electronică din lume, Ultra Music Festival din Miami, alături de legende ale genului, Afrojack, Armin van Buuren sau Carl Cox. (www.facebook.com/dixoninnervisions)
  • Ame a încins cluburile din Londra, Amsterdam, Lisabona, Frankfurt și Tokio, Berlinul fiind și pentru ei locul în care au cunoscut consacrarea. Duo-ul ocupă în momentul acesta locul 3 în topul advisor.net. (www.facebook.com/ame.innervisions)
  • Blomqvist a susținut anul trecut peste 80 de concerte în Germania, Franța, Elveția, Spania, Italia, Turcia, Rusia și Statele Unite. Iar muzica sa poate fi cel mai bine descrisă ca un mix între Radiohead, Muse, Bodi Bill și James Holden. (www.facebook.com/blomqvist.music)
  • Timp de șase ani, Nick Curly a condus cunoscutul brand Cecile Records timp de șase ani înainte de a se dedica descoperirii unui nou sound cu care a cucerit inclusiv faimoasele party-uri Cocoon din Ibiza. (www.facebook.com/nickcurlyofficial)
  • Recondite a cucerit piața muzicii tehno cu albumul On Acid, apărut în anul 2012. Mix-urile sale au fost rapid preluate inclusiv de Scuba – DJ și producător de talie mondială, care a inclus două dintre aceste remixuri în set-ul său, Hot Flush. (www.facebook.com/ReconditeMusic)
  • Andrey Pushkarev este un vechi prieten al festivalului de la Sibiu, fiind headliner-ul ediției pilot și în același timp cel mai important DJ al Moscovei. (www.facebook.com/andrey.pushkarev.pro)
  • Tot din Berlin vin la Airfield Jazzanova live feat. Paul Randolph. Cu peste 150 de show-uri în ultimii cinci ani, Jazzanova au apărut în majoritatea festivalurilor de profil din lume, Melt!, Flow, Capetown Jazz, Java Jazz sau North Sea Jazz. (www.facebook.com/jazzanova)
  • Klingande a ajuns pe numărul 1 în topul celor mai distribuite melodii pe blogurile din întreaga lume, a sărit de 100 de milioane de vizualizări pe Youtube și de 15 milioane pe SoundCloud după lansarea hitului Jubel, piesă aflată în heavy-rotation-ul radiourilor din întreaga lume. Piesă ce a rămas timp de 7 săptămâni pe locul 1 în topurile din Germania și ce a avut clasări pe prima poziție în topuri din peste 30 de țări. A fost cea mai des căutată piesă pe Shazam în Europa. (www.facebook.com/Klingande)
  • Roy Hargrove este deținător al două premii Grammy, câștigate în 1997 și 2002. Quintetul care îi poartă numele este exponențial pentru jazz-ul ultimilor 20 de ani. Incredibila sa trompetă a acompaniat zeci de artiști de talie mondială, de la Erykah Badu și Shirley Horn la D`Angelo sau John Mayer. (www.facebook.com/royhargrove)
  • Noze and Band prezintă o combinație interesantă între jazz și muzică electronică. Cei patru muzicieni sunt fani declarați ai improvizației și ai combinării instrumentelor tradiționale cu ritmurile create de calculator. (www.facebook.com/nozecircus)
  • Fanfare Ciocârlia este un proiect românesc autentic 100% și mult mai cunoscut publicului din străinătate decât celui din țară. Ansamblul a concertat în întreaga lume, din Memphis în Melbourne și din Tokio în Toulouse. (www.facebook.com/FanfareCiocarlia)
  • The Skatalites și-au început aventura în anul 1964, în Jamaica. Au cântat alături de legendarul Bob Marley iar influența muzicii lor se poate simți în piesele The Police, The Chals, Sublime and No Doubt sau The English Beat. (www.facebook.com/skatalites)
  • Mo`Horizons au intrat direct în vârful topurilor din Germania cu cele două hit-uri, Yes Baby Yes și Foto Viva, ultima dintre ele fiind licențiată în peste 50 de compilații. (www.facebook.com/pages/Mo-Horizons)
  • Golan este un trio „născut” în București din pasiunea pentru mix-ul dintre muzica live și pupitrul DJ-ului. Combinația acestor elemente îi face cu adevărat unici în peisajul muzical românesc. (www.facebook.com/golanmusic)
  • Panama Cardoon este numele de scenă al DJ-ului grec Kostas Kervis. Muzica sa tropicală este o combinație între afrobeat, dancehall, reggae și hip-hop. Albumul său de debut se numește Hasta la Wiggle și a fost lansat anul trecut. (www.facebook.com/panamacardoon)
  • Subcarpați s-au lansat în anul 2010. Sound-ul lor este unic și apreciat de fanii muzicii de calitate pentru combinația dintre folclor și hip-hop. (www.facebook.com/subcarpati)
  • Moonlight Breakfast sunt una dintre cele mai creative trupe lansate în muzica românească în ultima decadă. Sunetul clarinetului și spectaculosul 3D mapping ce însoțește fiecare concert al trupei îi face de neegalat. (www.facebook.com/moonlightbreakfast)
  • Omul cu Șobolani au în acest moment 8 albume lansate, peste 30 de videoclipuri și sunt la a treia generație de fani, fiind una dintre cele mai bine cotate formații de rock alternativ din România. Pregătesc pentru 2015 turneul Baloane de Săpun, numele ultimului single extras de pe albumul Marea Căutare. (www.facebook.com/omulcusobolanii)
  • Prin proiectul hip-hop Haarp Cord au trecut de-a lungul timpului unii dintre cei mai reprezentativi artiști ai genului din România, Șișu, Cedry2k, Stres, El Nino, Euforic, Dragoș Miron, Stripes, Dj Grigo, Dj Mo, Dj Tecko Starr sau Dj Wicked. Iar fanii îi adoră. (www.facebook.com/HaarpCordOficial)
  • C.T.C. (Controlul Tehnic de Calitate) este în acest moment cea mai în vogă trupă românească de hip-hop. Deliric, Doc și DJ Paul formează această trupă cu Vlad Dobrescu, managerul scenei de hip-hop la Airfield Festival. (www.facebook.com/pages/CTC)

 

Timp de încă cinci zile, abonamentele pentru cel mai mare eveniment muzical din Sibiu au un pret promoțional, de doar 139 de lei. Abonamentele includ acces complet la toate evenimentele din cadrul festivalului timp de patru zile. Prețul abonamentelor de patru zile se vor modifica în data de 15 martie, moment din care vor putea fi cumpărate la 199 de lei în timp ce prețul final în ziua de începere a festivalului va fi de 269 de lei. Abonamentele early bird pot fi achiziționate pe myticket.ro, tomtix.ro, eventim.ro precum și în magazinele Orange, Vodafone, Domo, Germanos și în librăriile Humanitas și Cărturești. De asemenea, peste cinci zile, Airfield Festival va anunța încă 25 de artiști ce vor face parte din line-up-ul festivalului.

UPDATE #1:

25 de noi formații au completat ieri line-up-ul celui mai mare eveniment muzical din județul Sibiu, Airfield Festival. Line-up-ul a ajuns, astfel, la 45 de artiști, iar ultimul val va fi anunțat la începutul lunii mai. În total, 70 de artiști vor performa pe trei scene, pe aerodromul Măgura, din apropierea orașului Sibiu.

 După ce primul val de trupe a anunțat nume mari ale muzicii tehno, precum Dixon, Ame sau Recondite, jazz – Roy Hargroove Quintet sau ska – The Skatalites, printre cei 25 de artiști prezentați ieri regăsim nume ce își au locul în line-up-ul oricărui mare festival din lume. Mobb Depp sau Little Dragon, Mano le Tough sau Gus Gus sunt prezențe permanente în festivaluri pe întreg mapamondul.

 

  • Mobb Depp sunt considerați a fi cea mai aclamată trupă de hip-hop de pe Coasta de Est a Statelor Unite ale americii. Cu peste 3 milioane de albume vândute până în acest moment, Mobb Depp sunt cei care au revitalizat hip-hop-ul în această zonă a Americii. Au lansat în anul 2014 cel de-al optulea lor album, intitulat The Infamous Mobb Depp. Duo-ul a fost în prima linie a rivalității muzicale dintre Coasta de Vest și cea de Est, fiind fervenți adversari ai faimoșilor Tupac sau Snoop Dogg
  • Trupa suedeză Little Dragon concertează din anul 1996 iar multe dintre melodiile lor au făcut parte din coloane sonore pentru lung-metraje sau pentru seriale de televiziune. Piesa „Twice” face parte din coloana sonoră a serialului Grey`s Anatomy. În 2010, Little Dragon au înregistrat câteva piese pentru albumul Gorillaz – Plastic Beach.
  • Mano le Tough calcă puternic pe urmele lui Dixon sau Ame. „Mulțumită lui Mano le Tough nu am nicio teamă pentru viitorul muzicii house”, spune Kristian Beyer, unul dintre membrii grupului Ame. Născut în Irlanda, Mano le Tough și-a început ascensiunea tot în cluburile din Berlin și a ajuns să producă remixuri pentru Aloe Blacc, Midnight Magic, Flowers and Sea Creatures sau Roisin Murphy.
  • Cu 9 albume de studio și un album live, Gus Gus sunt un reper în muzica electronică europeană. Venind din îndepărtata Islanda, trupa a remixat de-a lungul anilor celebre piese semnate Bjork, Depeche Mode sau Sigur Ros. Muzica lor e un mix de tehno, trip-hop și house.

 

Alături de primul val de 20 de artiști și de cei cinci headlineri, la Airfield Festival îi veți putea vedea live și pe M.A.N.D.Y.,  R.A. The Rugged Man, The Four Owls & Molotov, Mathias Kaden, Ray Okpara, Doppelgangaz, DJ Woody, Mihai Popoviciu, Coma, Emil, Alexandrina, Izhevski & Gorje Hewek, Alan & Kepa, Flou Rege, DJ Vasile, DJ Sauce & DJ K-Lu, Raku, Silent Strike & Dan Basu, Clay Windham Band, Duro Disco și Loungerie II. „Vă așteptăm pentru patru zile mirifice, la poalele munților, înconjurați de prieteni și de multă muzică bună. Iar dacă îți plac avioanele, sau, dimpotrivă, dacă aveți frică de înălțime, Airfield Festival vă oferă ocazia să experimentați libertatea zborului. Gândiți-vă la acest festival ca la o mini-vacanță. Asta ne dorim să fie”, spune Herman Michiels, managerul Airfield Festival.

O dată cu anunțarea valului secund de trupe, prețurile abonamentelor de patru zile la Airfield Festival s-a modificat. Până la începutul lunii mai, abonamentele vor putea fi achiziționate la prețul de 199 de lei față de 269 cât vor costa în ziua festivalului. Abonamentele pot fi achiziționate pe myticket.ro, tomtix.ro, eventim.ro precum și în magazinele Orange, Vodafone, Domo, Germanos și în librăriile Humanitas și Cărturești. La începutul lunii mai prețurile abonamentelor se vor modifica din nou, o dată cu finalizarea line-up-ului festivalului. În total, la Airfield Festival vor concerta 70 de artiști.

 

Search