STERE GULEA, ANA ULARU ȘI LUMINIȚA GHEROGHIU LA NCRR

STERE GULEA, ANA ULARU ȘI LUMINIȚA GHEROGHIU sunt invitați de onoare la proiecția specială a filmului Sunt o babă comunistă, de sâmbătă, 28 septembrie ora 19:00, la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

Două actriţe apreciate la nivel internaţional, Luminiţa Gheorghiu şi Ana Ularu, joacă împreună în acelaşi proiect cinematografic în regia maestrului Stere Gulea. Sâmbătă, cele două actrițe vor fi prezente la NCRR pentru a răspunde întrebărilor publicului, alături de regizorul Stere Gulea. Din 1970, Stere Gulea a realizat 11 filme, printre care: „Moromeţii“, „Ochi de urs“, „Stare de fapt“ şi ultima sa producţie, „Sunt o babă comunistă“.

Povestea filmului „Sunt o babă comunistă” este o adaptare după bestsellerul omonim scris de Dan Lungu. Cartea a înregistrat un real succes atât în ţară, cât şi în străinătate, fiind tradusă în 10 limbi de circulaţie internaţională. Mai mult decât atât, în 2008 Dan Lungu a fost dublu nominalizat la prestigioasele premii Jean Monnet din Franţa, devenind astfel primul român care a intrat pe lista scurtă a acestei competiţii.

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ceea ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

„Este teribil de bine când ai lânga tine actori foarte buni. Munca e deja făcută, în mare măsură. Este extraordinar ca pe teatru, pe film să ai parteneri foarte buni, care parcă îţi întind un pod peste un drum plin de obstacol”, declară actriţa Luminiţa Gheorghiu despre importanţa unei distribuţii reuşite.

Filmul regizat de Stere Gulea are o distribuţie excepţională, alături de Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea jucând Ana Ularu, Collin Blair, Anca Sigartău, Valeria Seciu, Tania Popa, Coca Bloos, Mircea Andreescu, Mihai Gruia Sandu, Alexandru Potocean. Imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile. Vă așteptăm sâmbătă să cunoașteți echipa care a fermecat audiențele într-un alt film românesc de mare succes.

Noul Cinematograf al Regizorului Roman se află în incinta Muzeului Ţăranului Român (intrarea Monetariei nr 3). Biletul la proiecția specială este de 10 lei, preț întreg și 7 lei redus pentru elevi, studenți și pensionari. Pentru detalii puteți suna la 0725 925 313.

 

Informații suplimentare:

Asociația Culturală Macondo – site oficial

facebook.com/CinemaNCRR

PR Asociația Macondo

Diana Cercel
0723.234.005
diana@asociatiamacondo.ro

 

Search