It’s time for…eXchange! Incepe eXplore dance festival 2013

Asociatia 4 Culture, in parteneriat cu WASP – Working Art Space and Production anunta organizarea editiei a 8-a eXplore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival in perioada 28 septembrie – 3 noiembrie 2013.

Aflat la cea de-a 8-a editie, eXplore dance festival s-a impus ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale de anvergura desfasurate anual in Bucuresti si singurul festival international de dans contemporan si performance din Romania. 

Tema editiei din acest an este „eXchange”, regasindu-se atat in programarea spectacolelor, cat si a celorlalte activitati, precum workshop-uri, concerte, filme, discutii. Timp de 5 saptamani peste 100 de artisti din Romania si strainatate isi vor prezenta cele mai recente creatii, vor sustine ateliere si participa in diferite formate de lectures si artist talks. 

Printre cele mai asteptate evenimente din acest an se numara prezenta la Bucuresti a coregrafului german Raimund Hoghe, cel care timp de un deceniu a fost dramaturgul Pinei Bausch, iar ulterior si-a creat propria companie, cucerind cele mai importante scene ale lumii. Un eveniment de succes al anului 2012, Platforma Romaneasca de Dans Contemporan si Performance – initiat de catre Asociatia 4 Culture si WASP, va avea loc in perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013. Editia a 2-a a Platformei va cuprinde peste 12 productii romanesti realizate in ultimii doi ani, precum si spectacole in premiera.

 

 

Parteneriatul cu Cinedans – Dance on screen Festival (Amsterdam) va aduce si in acest an la Bucuresti peste 20 de filme de dans – documentare si scurt-metraje. O selectie speciala de filme va fi dedicata aniversarii centenarului Stravinsky – Sacre du Printemps, incluzand creatiile celebrilor Pina Bausch si Raimund Hoghe.

 

 

Cele peste 10 workshop-uri si master-class-uri din festival vor oferi sansa tinerilor profesionisti, dar si publicului larg, de-a descoperi unii dintre cei mai importanti artisti internationali ai momentului (Jefta van Dinther, Thiago Granato, Eszter Salamon, Colette Sadler, Angela Vadori, printre altii). 

 

Programul Meet the Next Generation – dedicat sustinerii si promovarii celor mai tineri coregrafi si dansatori, va continua si in acest an prin coaching-uri si activitati de cercetare si productie coregrafica.

 

eXplore dance festival 2013 este realizat cu sprijinul Programului Cultura al Uniunii Europene.

Proiect cultural finantat de catre AFCN – Administratia Fondului Cultural National, Primaria Sectorului 1, Goethe Institut.

Search