World Press Photo 2013 la Bucuresti

De o saptamana, locuitorii Bucurestiului ce au avut drum pe la Universitate au putut observa un cort ce gazduieste o importanta expozitie de fotografie, mai exact, World Press Photo. Expozitia este o initiativa a World Press Photo Foundation, fondata in anul 1955 in Olanda, care activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul in Amsterdam. Activitatea Fundatiei este dedicata impunerii unor standarde ridicate in fotojurnalism si fotografie documentara la nivel mondial.  

World Press Photo inseamna creatorii si promotorii celui mai renumit concurs international de fotografie jurnalistica. Lucrarile castigatoare pornesc imediat dupa decernarea premiilor intr-o expeditie in peste 40 de tari pentru a fi prezentate celor peste 1 milion de curiosi.  

Diversitatea subiectelor surprinde, printre altele, probleme sociale, impactul razboiului asupra oamenilor, normalitatea vietii intr-un cuplu de homosexuali. In cadrul expozitiei veti putea admira cateva dintre lucrarile premiate, dar va avertizam ca impactul psihic asupra constiintei privitorului poate fi, in unele cazuri, major.   

Printre fotografiile expuse am intalnit un stand Microsoft. Initial ne-am intrebat care e legatura intre Windows 8 si fotojurnalism. Raspunsul a venit odata cu prezentarea aplicatiei pe care Microsoft a dezvoltat-o in parteneriat cu o companie romaneasca pentru a putea aduce fotografiile premiate pe orice ecran de laptop, tableta sau telefon cu Windows 8 instalat.  

Mai jos va oferim spre „degustare” un preview al exponatelor cu mentiunea ca mai multe imagini si informatii puteti gasi pe pagina proiectului www.worldpressphoto.org sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/WorldPressPhotoRomania. Va amintim ca expozitia poate fi vizitata in Piata Universitatii pana pe 26 mai 2013.

Search