Bucurestenii au fost fermecati de patinatorii de la The Imperial Ice Stars

Miercuri seara, pe 20 februarie 2013, a avut loc la Sala Palatului spectacolul pe gheata „LACUL LEBEDELOR”, in interpretarea The Imperial Ice Stars. Dat fiind numarul mare de participanti, acesta s-a desfasurat in doua reprezentatii, de la ora 16.00 si de la ora 20.00. Timp de aproximativ 2 ore si jumatate – cat a durat fiecare reprezentatie, bucurestenii s-au lasat fermecati de povestea de iubire a printesei transformata in lebada, spusa de catre campionii patinajului, pe acordurile lui Ceaikovsky.  

Dupa cum se stie, „Lacul Lebedelor” este un spectacol de balet ce ii apartine rusului Piotr Ilici Ceaikovski, povestea redata de balerinii patinatori avand ca sursa de inspiratie o veche legenda ruseasca.

Povestea emotionanta a celor doi iubiti, combinata cu muzica lui Ceaikovsky, superbele costume purtate, maiestria patinatorilor si elementele spectaculoase realizate de acestia au reusit sa smulga neincetat aplauzele frenetice ale publicului. Acesta a aclamat si aplaudat pe tot parcursul spectacolului, ori de cate ori acrobatiile si salturile in aer sfidau gravitatia. Cu o coregrafie inovativa din care n-au lipsit precizia, flacarile pe gheata, zborul balerinilor, jocurile de lumini, elementele de echilibristica, balerinii au vrajit pur si simplu publicul, facand ca acest spectacol sa fie unul de care sa isi aminteasca cu drag ori de cate ori se va vorbi despre „Lacul Lebedelor”.

„A fost minunat! O feerie pe gheata, o poveste trista, dar extrem de frumoasa! M-am imbogatit spiritual in aceasta seara!” spunea o doamna la finele reprezentatiei de la ora 20.00. „Ce coregrafie grea au avut de executat. Niste scheme foarte dificile si cred ca oamenii astia chiar isi merita titlurile de campioni … pentru ca le-au executat impecabil! Bravo!” – declaratie primita de la un domn, fin cunoscator al patinajului.

The Imperial Ice Stars, adus la Bucuresti de Project Events, a urcat pe cele mai mari scene ale lumii, de la Royal Albert Hall din Londra pana la Esplanade Theatre din Singapore. Spectacolele balerinilor patinatori tin publicul cu rasuflarea taiata peste tot in lume datorita complexitatii elementelor incluse in coregrafie si datorita gradului de dificultate al acestora.  

Patinatorii au inventat pentru acest balet figuri care nu au mai fost executate niciodata, atat de complexe incat nu au nici macar o denumire. Din trupa fac parte zeci de campioni olimpici, mondiali si europeni. Patinatorii de la Imperial Ice Stars sunt cunoscuti in toata lumea datorita numarului record de medalii obtinute: peste 250!    


Povestea „Lacului Lebedelor”

Actiunea se petrece in doua acte si incepe cu o zi inainte ca printul Siegfried sa implineasca 21 de ani. Regina ii spune ca in ziua urmatoare se va organiza o petrecere la care vor fi invitate multe domnisoare dintre care el va trebui sa o aleaga pe cea care ii va fi sotie si cu care va domni peste regat. In peisaj isi face aparitia contele Von Rothbart, un vrajior care este jumatate om si jumatate pasare; acesta arata insa ca un om si locuieste alaturi de ceilalti la palat, fiind ca un mentor pentru tanarul print.

Rothbart va face totul pentru ca fiica sa Odile sa devina aleasa printului, asigurand-o pe aceasta ca ea ii va fi sotie, si nu alta fata. Printul se simte presat de alegerea ce trebuie sa o faca si pleaca la vanatoare impreuna cu bunul sau prieten, Benno. Regina ii inmaneaza printului un inel si ii spune ca acesta trebuie sa fie pus pe mana fetei pe care o va iubi cu adevarat. La vanatoare, printul o intalneste pe printesa-lebada, este fermecat de aceasta, isi da seama ca ea este adevarata lui iubire si o roaga sa vina la petrecerea la care va trebui sa isi aleaga mireasa, pentru a o prezenta reginei. Printul ii daruieste un lantisor pe care se afla inelul si ii declara dragostea pura. Odette ii spune printului despre blestemul pe care l-a aruncat asupra sa vrajitorul cel rau si ii marturiseste ca acesta poate fi rupt doar de dragostea pura a unui print fidel, care nu va marturisi dragostea sa unei alte femei. Odette accepta invitatia la bal iar printul se intoarce la palat, nestiind ca toate cele intamplate fusesera vazute de catre vrajitorul Rothbart, care o incolteste apoi pe Odette si ii smulge lantisorul pe care statea inelul daruit de print.  

Actul doi incepe cu prezentarea petrecerii de ziua lui Siegfried, caruia ii sunt prezentate printese din Spania, Irlanda, Italia, Rusia si Ungaria. Fiecare dintre acestea isi doreste nepretuitul inel insa printul nu este incantat de niciuna dintre ele, acesta asteptand la bal o singura persoana: pe frumoasa Odette, care insa intarzie sa apara. La petrecere isi face aparitia Odile, fiica lui Rothbart, care il cucereste insa pe print, danseaza cu el si il face sa uite de Odette, care soseste la palat tocmai cand printul o cere de sotie pe Odile!

Cele vazute de Odette nu numai ca ii sfasie inima, ci o si condamna la a ramane pentru tot restul vietii o lebada, rapindu-i dreptul de a mai avea vreodata infatisare de printesa. Odette este dezamagita de tradarea printului si pleaca plangand. Printul o vede, isi da seama de greseala facuta si merge sa isi ceara iertare. Odette il iarta si ii spune ca-l va iubi neconditionat dar ca acum blestemul nu mai poate fi rupt. Odile ajunge la lac, asculta ce vorbesc cei doi, isi da seama ca acestia se iubesc cu adevarat si refuza sa fie parte din planul diabolic al tatalui sau, inapoindu-i inelul lui Odette. Siegfried il provoaca la duel pe print spunandu-i ca daca are curajul sa il omoare, acest lucru va rupe vraja aruncata asupra iubitei sale. Printul il infrange pe vrajitor si rupe vraja, ramanand alaturi de frumoasa sa printesa, care de acum va avea pentru totdeauna chip de om.

Search