Interviu cu Marius POP, chitaristul lui Smiley

Smiley si trupa sa (alaturi de Marius Pop la chitara) vor sustine joi, 10 mai, un super-concert in Hard Rock Cafe. Desi s-au pus de foarte putin timp in vanzare, peste 60% din biletele la concertul ‘Bestmusic cu Smiley’ din Hard Rock Cafe s-au epuizat. Poti cumpara bilete la concert astfel:
Cu 50 de lei – EXCLUSIV ONLINE de pe rezervariclub.ro alaturi de unul sau mai multe locuri la masa
Cu 60 de lei, din incinta Hard Rock Cafe si la intrare in ziua concertului

Interviu Marius POP

METALHEAD.ro: Salut, Marius! Cum ti-ai rezuma activitatea muzicala de pana acum, pentru cei care inca nu sunt familiarizati cu ce faci tu?

Marius Pop: Am activat in trecut in mai multe proiecte de pop rock sau jazz, ajungand in prezent sa activez in doua proiecte consistente: unul de pop cu Smiley si unul de jazz fusion alaturi de trupa mea The M Theory.


MH: Ai spune ca ai mostenit pasiunea pentru muzica de la tatal tau, sau e mai degraba un drum pe care l-ai descoperit singur?

MP: De mic copil ma duceam la repetitiile trupei “Celelalte Cuvinte”, iar acolo zic eu ca s-a creat microbul de a deveni instrumentist. Tatal meu, observand acest lucru, a evitat sa ma initieze din punct de vedere muzical, tocmai ca interesul meu sa creasca pentru a invata muzica. Primul intrument pe care l-am studiat a fost toba, apoi mi-am dat seama ca e mai usor sa compui daca stii sa canti la chitara.
Pasiunea pentru muzica a fost molipsitoare, educativa din partea tatalui meu. El mi-a explicat bazele. Pot spun ca de la un punct mi-am croit singur un drum muzical si spun asta pentru ca la o varsta destul de frageda am descoperit jazz-ul ca fiind o mare pasiune.

MH: Esti primul chitarist roman acceptat ca instructor pe site-ul GuitarMasterclass.net. Poti sa ne spui cate ceva despre activitatea ta acolo si cum ai ajuns in aceasta ipostaza?

MP: Initial imi puneam intrebarea de unde se poate castiga notorietate ca instrumentist. Raspunsul a venit ulterior de la managerul meu care se ocupa de imaginea mea chitaristica. El mi-a propus aceasta colaborare cu cei de la GuitarMasterclass, a trimis niste link-uri si ei s-au aratat foarte interesati pentru aceasta colaborare.
Colaborarea cu cei de la GuitarMasterclass a fost gandita ca o strategie de promovare; in acea perioada urma sa merg la “Guitar Idol” in Londra, unde am obtinut locul II (Jaden Rose Award) si urma sa facem un turneu de 12 orase cu trupa The M Theory pentru ca abia lansasem primul nostru disc.

MH: Povesteste-ne un pic despre proiectul The M Theory. Cum ai ajuns sa abordezi genul fusion si unde i-ai gasit pe muzicienii cu care colaborezi la el?

MP: Proiectul a luat nastere o data cu chemarea mea in trupa lui Smiley, unde am dat de vechii mei colegi cu care aveam de mult in plan sa facem un album jazz fusion. O data intrat in trupa fiecare si-a adus contributia atat ca interpret cat si in calitate de compozitor, apoi ne-am pus pe treaba si in decurs de cateva luni a luat nastere primul nostru disc.
In cateva luni vom termina de finisat primul nostru disc live The M Theory, dupa care la inceputul anului viitor ne vom stradui sa fim gata cu un al doilea disc de studio cu un sound inedit.


MH: Probabil multa lume te cunoaste pentru activitatea din trupa lui Smiley. Cum ai ajuns sa canti alaturi de el? Am vazut ca esti acompaniat acolo si de niste colegi din The M Theory.

MP: Faptul ca am ajuns acolo se datoreaza unei vechi prietenii cu tobosarul Marcel Moldovan, noi doi ne cunoastem din alte proiecte mai vechi in care am activat. Cam aceeasi poveste este si pentru colegul meu Alex Racovita de la clape.


MH: Cum reusesti sa impaci, muzical vorbind, ce faci alaturi de Smiley cu ce faci alaturi de The M Theory? Mi se par doua lumi total diferite.

MP: Fiind o fire deschisa din punct de vedere muzical, ma descurc foarte bine cu amandoua. Ba mai mult, Smiley reprezinta o provocare pentru mine deoarece in ultimul timp am ajuns sa fiu pasionat de ideea de productie muzicala orientata si in alte directii decat rock-ul cu care eram obisnuit.


MH: Ai putea sa ne spui cum difera experienta de concert in functie de proiectul cu care esti pe scena? Preferi vreo formula anume, din punctul asta de vedere?

MP: Prefer formula de genul omul potrivit la locul potrivit. Intotdeauna am avut norocul sa intalnesc oameni care se adapteaza usor la orice stil muzical, oameni care au o maturitate muzicala flexibila, de aceea se intampla ca in formulele diferite in care activez sa fie aproape aceeasi intrumentisti.
Cat despre experientele muzicale care aparent am putea spune ca difera in functie de proiect, as putea spune ca toate au ceva in comun: in orice stil muzical trebuie sa cunosti foarte bine ideea de a fi un bun acompaniator si un bun solist in materie de chitara.

MH: Daca tot suntem aici, cam ce pregatiti publicului pentru concertul Smiley de pe 10 mai din Hard Rock Cafe? Poti sa ne spui cate ceva, sau e secret? 🙂

MP: Vom pregati atat piese cunoscute cat si piese pe care nu le cantam de obicei in concerte, sau unele piese foarte cunoscute vor fi cantate intr-o total alta forma decat au fost auzite vreodata.

MH: Ce-ti mai trece prin cap in ultima vreme, din punct de vedere muzical? Cam la ce ar trebui sa ne asteptam in viitorul apropiat de la tine?

MP: Din punct de vedere muzical ne pregatim intens pentru a imprima al doilea album de studio The M Theory, un album care difera foarte mult ca sonoritate si stil fata de precedentul. In prezent se pot asculta pe pagina mea de artist de pe facebook cat si pe site-ul meu www.chitarist.ro piesele “Giant frets” si “Overdose”, piese care subliniaza directia muzicala inspre care ne indreptam.

MH: Daca nu gresesc, anul asta se fac 10 ani de cand ai inceput sa studiezi chitara ca autodidact. Ai ceva tips & tricks pe care le-ai putea impartasi cu chitaristii aflati acum la inceput de drum?

MP: Se fac chiar 18 ani de cand studiez ca autodidact, iar sfatul meu pentru chitaristi ar fi sa fim cat mai deschisi pentru diversele stiluri muzicale pentru ca din orice muzica putem invata ceva nou, pentru ca la randul nostru sa incercam sa cream ceva nou.

MH: Multumim!

Sursa: METALHEAD.RO

Search