Noaptea Cercetatorilor Europeni a reunit peste 35.000 de participanti in 17 orase din Romania

Au trecut zece ani de cand Romania este parte din familia Uniunii Europene si tot zece de cand a preluat traditia comunitatii si prezenta viitoarelor generatii oportunitatile de dezvoltare profesionala prin evenimentele organizate la Noaptea Cercetatorilor Europeni. În acest an au participat 17 orase intr-un fel de competitie nespusa pentru o organizare cat mai buna si atragerea unui numar record de vizitatori. 

Centrele oraselor Alba Iulia, Arad, Barlad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Constanta, Cugir, Deva, Hunedoara, Galati, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Tulcea si Zalau au gazduit vineri, 29 septembrie 2017, activitati stiintifice si distractive, prezentari si oferte educationale pentru un domeniu mai putin accesibil publicului larg.

Comparativ cu anul trecut, numarul oraselor participante a crescut, pastrand traditia dezvoltarii conceputului si implicarii comunitatilor de pretutindeni. Pentru ca evenimentul are ca principal scop atragerea tinerilor catre stiinta cercetarii din orice domeniu, este mai putin important unde se organizeaza evenimentele, ci se analizeaza cat de mult se implica comunitatea locala in organizarea acestora. Pe termen lung, viitorii cercetatori vor lucra fie in orasele in care s-au nascut, fie in centre specializate din tara lor sau peste hotare, Participarea la activitatile proiectului reprezinta doar un inceput de drum. 

Noaptea Cercetatorilor Europeni face parte din seria de evenimente finantate de catre Comisia Europeana prin Programul Cadru de Cercetare si Inovare H2020, actiunile Marie Sklodowska-Curie(MSCA) si isi propune sa arate publicului ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare.

Va multumim tuturor pentru participare si va invitam sa va alaturati in numar si mai mare, in 2018. Pentru informatii despre eveniment si contact va rugam sa accesati cu incredere website-ul: www.noapteacercetatorilor.eu

Search