Au început înscrierile pentru cea de-a zecea ediție a Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș”

O echipă formată din elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” și Trupa de teatru „AS” invită liceenii pasionați de teatru și muzică să se înscrie la un festival – concurs

național în memoria lăzăristului Florian Pittiș.

Festivalul Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș” își deschide porțile în luna mai pentru cea de-a zecea ediție la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” din București, datele exacte fiind

anunțate ulterior în funcție de programul teatrului.

Până acum, festivalul sa bucurat de prezența în juriu a unor personalități marcante din domeniul muzicii și al teatrului precum: Daniela Nane, Mircea Rusu, Mariana Mihuț, Anca Sigartău, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Mihai Gruia Sandu, Gelu Colceag, Virgil Ianţu, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Adrian Despot, preşedintele de onoare al juriului fiind Anda Pittiş.

Festivalul este organizat în două secțiuni i are o duratde 3 zile:

Secțiunea I – muzic;
Secțiunea a II-a teatru;
Gala şi festivitatea de premiere.

Pe lângă festivalul propriuzis, vor exista şi ateliere de lucru/creaţie susţinute de profesionişti în domeniu, actori ai teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” şi muzicieni. Anii trecuți, concurenții au participat la ateliere susținute de Oana Pellea și Tudor Chirilă. În plus, ocazia tinerilor de a interpreta pe scena unde au debutat mari nume ale teatrului românesc întregește experiența oferită de acest festival.

Înscrierile la festival se fac până pe 5 aprilie 2017, pe baza următoarelor documente: 1.

Pentru secțiunea teatru – o înregistrare video a spectacolului.
Pentru secțiunea muzică – o înregistrarea video sau audio a pieselor.

2. Un C.V. al trupei , care trebuie sã conţinã:
lista cu distribuția în ordinea intrării ȋn scenă/ membrii trupei; numele coordonatorului / coordonatorilor;

1

prezentarea trupei (scurt istoric, participãri la festivaluri).; datele de contact ale coordonatorului ( e-mail, telefon ).

3. Copii scanate după prima pagină a carnetului de elev vizat pe anul şcolar 2016-2017 pentru fiecare elev participant la festival.

Toate documentele de înscriere, se trimit prin e-mail la adresa: secretariat@festivalulpittis.com, alături de linkul de transfer către fișierele audio sau video. Materialele vor fi analizate de către o comisie de specialitate, care va selecta trupele ce se vor prezenta în cadrul Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiş”.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din Bucureşti. La secțiunea muzică, trupa câștigătoare va susține un recital în cadrul Festivalului « Folk You – Florian Pittiș », Vama Veche .

De asemenea, festivalul este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale ( CAEN ) – fără finanțare M.E.N., capitolul XIII, poziția 05.

Pentru consultarea regulamentului, cât i a altor detalii vă rugăm accesai site-ul www.trupaas.ro

Search