Cel mai popular cantaret al Bulgariei, Azis, s-a nascut intr-o inchisoare!

Controversat, cu aparitii socante pe scena, insa cu o popularitate uriasa in zona balcanica, Azis a marturisit ca locul nasterii sale a fost unul mai putin obisnuit. Cantaretul pe care publicul din Romania il va putea urmari live in concertul de la Sala Polivalenta, pe 6 decembrie, organizat de Vreau Bilet a dezvaluit ca s-a nascut in singura inchisoare pentru femei existenta pe teritoriul Bulgariei. Mama sa fusese incarcerata in timpul regimului comunist din Bulgaria pentru infractiunea de a vinde haine de import.

         „Cand eram copil, nu eram tratat foarte bine de cei de varsta mea” isi aminteste artistul. „Copiii pot fi foarte cruzi. Ma tachinau si ma evitau deseori din cauza culorii pielii mele si a faptului ca eram efeminat”, explica Azis, care este de origine rroma. Insa dezavantajele etniei si ale orientarii sexuale in societatea bulgara conservatoare din timpul regimului comunist nu au avut puterea de a-l impiedica pe Azis sa creada ca isi va implini visul cel mai puternic, acela de a straluci pe scenele de concert ale lumii. Cantaretul de origine bulgara s-a impus in lumea muzicala atat prin sonoritatea speciala a pieselor sale – un mix de pop-folk bulgaresc modern, muzica tiganeasca, influente indiene, turcesti si arabe – cat si prin viata sa particulara. Azis nu a ascuns nicio clipa faptul ca este gay, mai mult, clipurile sale si prestatiile live contin scene erotice cu alti barbati.

         Legatura sa amoroasa de lunga durata cu Niki Kitaetsa, supranumit Chinezul a dus la casatorie, desi acest fapt era interzis de legea din Bulgaria. Militant neobosit pentru drepturile gay, Azis a incalcat toate tabuurile societatii bulgaresti si a facut publice aspectele cele mai intime ale vietii sale.

         Desi a intrat in atentia presei bulgare prin aspecte care au socat opinia publica, Azis nu a renuntat insa nici la visul de a avea un copil. Acest lucru a devenit posibil cu ajutorul unei prietene a cantaretului, Gala, care a devenit mama-purtatoare, in timp ce Azis este intr-adevar tatal biologic al unei fetite pe nume Raya, numita de cantaret „mica sa minune”. Insa atitudinea de fronda, de distrugere a tuturor tabuurilor existe nu este gratuita in cazul lui Azis. „Poate ca motivul pentru care ma aflu pe aceasta planeta este de a-i ajuta pe oameni sa nu se teama sa fie diferiti”, spune cantaretul, care poate fi urmarit de publicul romanesc pe 6 decembrie, pe scena Salii Polivalenta. Biletele la concert pot fi procurate de pe www.vreaubilet.ro, iabilet.ro, bilete.ro și bilet.ro si au preturi incepand cu 105 lei.

Search