B-FIT IN THE STREET! A TRANSFORMAT BUCUREȘTIUL ÎN DESTINAȚIE DE VACANȚĂ

Peste 20.000 de bucureșteni și turiști s-au adunat între 9 și 12 iunie pe străzile Bucureștiului pentru a se bucura de cea de-a opta ediție B-FIT in the Street!, festival organizat de ARCUB. Cei peste 180 de artiști din nouă țări participante și cele 24 de spectacole de zi și nocturne au schimbat felul în care orașul trăiește.

Timp de patru zile, Bucureștiul a devenit o scenă internațională a teatrului de stradă, unde zeci de reprezentații itinerante au împânzit străzile din Centrul Istoric, iar spectacolele nocturne grandioase au scos pe străzi mii de oameni, de la fani ai festivalului, la turiști și trecători transformați pe loc în spectatori.

Punctul culminant al festivalului l-a reprezentat seara de sâmbătă, 11 iunie, când Piața George Enescu și cei peste 5.000 de oameni prezenți au devenit parte integrantă din impresionantul univers al producției Globe, un spectacol de proporții inspirat de basmele lumii. A treia zi de festival a continuat cu parada B-FIT in the Street! 2016. Calea Victoriei a devenit neîncăpătoare pentru spectatorii veniți să admire aruncătorii de steaguri din Italia, fanfara din Franța, cangurii, balerinele și alte personaje fantastice pe catalige care au străbătut traseul până la Piața Universității, unde seara s-a încheiat cu dansul maiestuos al cailor de la Horses of Light and Pegasus, un spectacol de lumină și magie al companiei franceze Quidams.

Încă din 2015, B-FIT in the Street! face parte din candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, un program ce arată bucureștenilor cum poate transforma cultura un oraș și cum ar putea arăta Bucureștiul peste cinci ani, dacă devine centru cultural al Europei. Astfel, locuitorii cartierelor din Ferentari și Drumul Taberei i-au întâmpinat în număr mare pe artiștii B-FIT in the Street! veniți sâmbătă și duminică în cartiere pentru spectacole de teatru de stradă în parcurile Humulești și Moghioroș.

Un eveniment cu tradiție pentru viața culturală a Bucureștiului, B-FIT in the Street! 2016 a propus publicului bucureștean un altfel de exercițiu de imaginație. Parte dintr-un șir lung de evenimente și festivaluri ce susțin București 2021, B-FIT in the Street! și-a propus să arate bucureștenilor un viitor posibil, într-un oraș în care mai multe evenimente culturale pot schimba ritmul și completa identitatea unei metropole demne de titlul de Capitală Europeană a Culturii. Mulțumim pentru sprijin Primăriei Sectorului 5 și Primăriei Sectorului 6.

Search