EBEC – Age of engineers

 În perioada 24-26 noiembrie, BEST București organizează în Rectoratul Universității POLITEHNICA din București faza locală a celei mai mari competiții inginerești din Europa. European BEST Engineering Competition (EBEC) îți dă șansa să demonstrezi că poți să dai viață unor idei ingenioase, atât din domeniul tehnic, cât și din cel al marketing-ului sau al managementului.

Pe parcursul celor 3 zile iți vei putea testa abilitățile în una din cele două două tipuri de probă: Case Study (studiu de caz) și Team Design (probă practică) și să interacționeze cu reprezentanții companiilor participante la eveniment.

Pentru proba de Case Study, echipele vor căuta  soluții pentru probleme reale sau ipotetice exersându-și spiritul analitic, cunoștiințele de marketing, management și abilitățile de prezentare.

Printre exemplele de probe anterioare se regăsesc: conceperea unui plan de acțiune pentru a înlocui energia convențională, pregătirea unui plan de acțiune pentru crearea diviziei de vânzări online a unei companii IT sau îmbunătățirea sistemului de transport din București.

        Pentru proba de Team Design, studenții participă în echipe de câte 4 persoane pentru a rezolva probleme tehnice folosindu-și creativitatea, gândirea strategică și îndemânarea. Probe precum proiectarea unei mașini cu propulsare proprie pentru transportul de persoane, construirea unei încuietori inteligente sau a unei mașini Rube Goldberg oferă posibilitatea studenților de a-și pune în aplicare abilititățile inginerești.

            Dacă ești pregătit de provocare și vrei să te înscrii, o poți face până pe data de 19 noiembrie, individual sau împreună cu echipa (4 membri), pe site-ul evenimentului: http://bestbucuresti.ro/ebec/inscriere , și dacă vrei să fii la curent cu toate noutățile legate de eveniment, accesează pagina noastră de facebook: BEST Bucharest sau pagina eveniment:EBEC – Age of Engineers.

            Hewlett Packard Enterprise, partenerii principali EBEC oferă de asemenea și un trainging studenților interesați în săptămâna dinaintea evenimentului.

 

Despre BEST

 

BEST Bucureşti numără în prezent peste 100 de membri şi organizează anual evenimente naţionale şi internaţionale ce urmăresc formarea studenţilor într-un cadru european, oferind o alternativă cursurilor universitare. Până acum, pe parcursul celor 20 de ani de activitate, BEST Bucureşti a reuşit să vină în sprijinul studenţilor printr-un număr impresionant de activităţi extracurriculare: 11 schimburi culturale, 27 cursuri academice, 18 competiţii inginereşti şi 21 evenimente de carieră pentru studenţi.

European BEST Engineering Competition este organizat cu sprijinul Universității POLITEHNICA din București. Mulțumim companiilor partenere: HP Enterprise, sponsorilor: Presto Pizza, Tornado 2000, Treatrul Mic,TROLL Ana Pan, Calif, Tymbark, Real Escape Rooms, Break Out, Stay Fit Gym, Kraft Gym, Locked In, Robofun, Movie VIP precum și partenerilor media:

Search