Ediția din 2014 a proiectului City of Energy a debutat cu ocazia unuia dintre cele mai importante evenimente sportive din România: Turneul de Tenis ATP Năstase Ţiriac

Proiectul City of Energy, lansat în urmă cu patru ani de Enel România, cu scopul de a transforma orașul în care trăim într-un loc plin de culoare și energie, a debutat anul acesta cu ocazia Turneului de Tenis ATP Năstase Țiriac. Astfel că, un post de transformare Enel din apropierea Arenelor BNR a devenit, peste noapte, o operă de artă urbană.

 

Proiectul City of Energy, lansat de Enel România în anul 2011, are ca scop principal susţinerea comunității de artiști urbani și transformarea vizuală a mai multor zone din cele mai importante orașe în care compania activează, oferind posturile de transformare ca suport pentru arta modernă.

 

Astfel, cei patru pereţi ai postului de transformare Enel aflat în imediata vecinătate a Arenelor BNR din București – unde, în perioada 17-27 aprilie, s-a desfăşurat Turneul de Tenis ATP Năstase Ţiriac Trophy – au fost pictați cu simbolurile sportului alb, într-o operă de artă modernă semnată de artistul Allan Dalla.  Postul de transformare a fost inaugurat cu ocazia meciului demonstrativ „4 Stele Pline de Energie” sponsorizat de Enel România, în cadrul căruia croatul Goran Ivanisevic și francezul Cédric Pioline, fostul număr 5 mondial, au jucat împotriva binecunoscuților jucători români Ilie Năstase și Andrei Pavel. 

 

Ediţia de anul acesta pune accent pe informarea oamenilor cu privire la patrimoniul cultural şi istoric al României şi propune un elogiu al românilor care, prin munca şi pasiunea lor, au dus numele ţării noastre pe cele mai înalte culmi.

 

Proiectul City of Energy a debutat în anul 2011, cu un concurs de design la care au participat cei mai cunoscuți artiști urbani ai momentului, printre care Saddo, Sinboy sau Pisica Pătrată și a continuat cu o expoziție itinerantă de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentaţi artişti graffiti din România. A fost un prim pas făcut de Enel pentru a umple de culoare Bucureștiul.

 

În 2012, campania a continuat cu o nouă provocare – tinerii pasionați de artă urbană au aprins orașul în culori în cadrul unui nou concurs de design. Evenimentul a adus împreună artiști urbani, skateri, rolleri, cântăreți și DJi care au animat Parcul Tineretului din capitală.

 

Ediţia din 2013 a City of Energy a dedicat mai multe posturi de transformare diferitelor forme și stiluri de artă, fiecare temă fiind unică. O carte imensă de colorat a fost pictată pe pereţii unui post de transformare din parcul IOR; o stație de transformare din centrul Bucureștiuluia fost decorată cu primul desen anamorfic din România, pe Splaiul Independenţei; stilul artistic al celebrului Pollock a fost recreat pe pereţii unui post de transformare din Parcul Carol cu ajutorul a sute de baloane de vopsea, iar pereții a două posturi de transformare din Pipera şi Titan au fost decorați cu personalități importante din istoria electricităţii.

 

 

 

În 2013, proiectul City of Energy a fost extins în alte două orașe importante din România, Constanța și Timișoara. În Constanța, cu ocazia Zilei Internaționale a Biodiversității, pereții unui post de transformare Enel aflat în interiorul Delfinariului au fost pictați de artiști locali cu imaginile a șase specii de plante, păsări și mamifere pe cale de dispariție din zona Dobrogii și a Mării Negre.

Timișoara a fost primul oraș din România iluminatstradal încă din 1884, această premieră istorică fiind celebrată printr-un post de transformare pictat de artistul local Flavius Roua.

 

Proiectul City of Energy continuă să transforme mediul urbanîntr-unulplin de artă și culoare, prin operele inovatoare ale tinerilor artiști, folosind ca suport posturile de transformare Enel.  

 

 

***

 

Despre City of Energy

Urmând modelul pe care compania Enel l-a implementat cu mult succes în Spania, proiectul City of Energy s-a dovedit a fi un real succes în România și a fost primit cu mult entuziasm de comunitatea urbană.

 

Proiectul City of Energy este dezvoltat cu sprijinul autorităților locale, în timp ce concursul de design din 2011 a fost organizat în parteneriat cu Municipalitatea din București și Ministerul Culturii.

 

Despre Enel

 

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice și cea de-a doua companie europeană de utilități în funcție de capacitatea instalată. Este un jucător integrat, comercializând electricitate și gaze naturale către circa 61 milioane de clienți. Enel activează în 40 de țări din întreaga lume, având o capacitate instalată netă de peste 98.000 MW și peste 71.000 de angajați.

 

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 3.600 de angajați pe plan local și oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, totalizând aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 

Search