Festivalul de Teatru Forum, editia a- II-a

A pus in scena situatii cheie ce aveau nevoie de atentia unor spectatori dornici de a lua atitudine si a aplaudat sufletele deschise ale celor prezenti, care au avut curajul sa prezinte probleme din comunitatea lor. Este vorba despre Festivalul de Teatru Forum care, aflat la cea de-a doua editie, a incheiat un an de Scoala de Teatru Forum.

In ce a constat acest Festival de Teatru Forum?

Organizat de Asociatia A.R.T. Fusion, Festivalul de Teatru Forum si-a ridicat cortina între 27-30 iunie 2013 în locațiile: Grand Cafe Van Gogh ( Smârdan,9), Teatru Tabu Lejere Live ( P-ța Rosetti); In Culise (P-ța Națiunilor Unite) unde s-au pus in scena 15 piese de teatru forum ce au adus in prim-plan probleme sociale precum: marginalizarea celor cu probleme de sănătate mintală şi a copiilor care suferă de autism, discriminarea categoriei LGBTQ, influenţa anturajului, impunerea unui viitor de către familie, violenţa în licee, piedici împotriva dezvoltării urbane în comunităţi marginaşe, exploatarea sexuala a adolescentilor, lipsa libertatii de exprimare in licee, prejudecati create intre tinerii romani si maghiari, influenta mediei asupra atitudinii parintilor.

Alaturi de noi au fost organizatiile partenere: Accept, Asociatia de tineret ECOU Sfantul Gheorghe, ALL4ONE ENTERTAINMENT, Fundatia SOROS Romania, Centrul CARE (center for action and responsibility in education), Habitat for Humanity, Salvati copiii Bucuresti, Estuar, Youth Voice Romania, ATCA. La care s-au adaugat patru licee din programul Scolii de Teatru Forum: Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Colegiul Economic A.D. Xenopol, Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretulescu, Liceul Teoretic Nichita Stanescu.

Pe langa toate acestea, un rol important l-au avut si partenerii media care ne-au sprijinit si au dat sfoara-n tara: : Anyplace.ro, Sapte seri, Creative Arts, Deco si eco, In oras, Bucarest Hebdo, RFI, Diva Hair, Calendar evenimente, TV City, Gratuitor.

Le multumim tuturor celor care ne-au sustinut si promovat, dar si spectatorilor care au fost prezenti si au luat ARTtitudinea potrivita. Jos palaria!

Mai multe detalii referitoare la modul in care s-a desfasurat Festivalul de Teatru Forum gasiti pe www.artfusion.ro si www.teatruforum.ro.

Tu ce ai vrea să schimbi? Nu fi spectator, ia Artitudine!

*Festivalul de Teatru Forum, editia a II a, este parte a proiectului „Școala de Teatru Forum, generația 2.0”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

 

 

Search