Premiera Barbara, o poveste de dragoste din fosta RDG

Barbara este o drama tulburatoare, dar si o frumoasa poveste de dragoste din Germania de dinaintea caderii Zidului. Filmul care va avea premiera vineri, 15 februarie 2013, la Cinema Elvira Popescu, a castigat anul trecut „Ursul de Argint” la Festivalul International de Film de la Berlin pentru „Cel mai bun regizor”, Christian Petzold. Filmul va rula, in prima saptamana, in cinematografele Elvira Popescu, NCRR (Muzeul Taranului Roman), Grand Cinema Digiplex (Baneasa) si in cinematografele Cityplex din Constanta si din Brasov.

Sinopsis

Barbara este o doctorita din Berlinul de Est al anilor ‘80 care are curajul sa-si depuna o cerere de emigrare in Germania de Vest. Demersul respectiv atrage dupa sine arestarea si apoi marginalizarea ei la un spital de provincie din nord, la Marea Baltica. Desi izolata de orice ii este familiar, monitorizata indeaproape si persecutata sistematic de STASI (Securitatea Statului din fosta RDG), Barbara se incapataneaza sa-si planuiasca in continuare fuga din tara, ajutata de iubitul ei din Vest.

Regizorul filmului, Christian Petzold, este unul dintre cei mai de seama regizori ai Germaniei la ora actuala. Are 53 de ani, iar in anul 2000 a realizat primul lungmetraj pentru cinema, numit „The State I Am In” (2000). In 2007 cunoaste din nou succesul cu „Yella”, drama unei tinere care incearca sa scape de sotul ei extrem de violent si posesiv. In rolul principal joaca Nina Hoss, aceeasi actrita care o interpreteaza acum pe Barbara. „Yella” a castigat „Ursul de Argint” la Festivalul de la Berlin 2007, pentru „Cea mai buna actrita”, Aur la German Film Awards 2008 si „Cel mai bun film” la German Film Critics Association Awards 2008.

Search