Bucharest Christmas Market

In perioada 5 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013, in Piata Universitatii din Bucuresti are loc Bucharest Christmas Market. Targul este organizat de primaria Municipiului Bucuresti prin CreArT – Centrul de Creatie, Arta si Traditie. Manifestarile vor avea loc în Piata Universitatii, pe esplanada cu statui. Programul acestora este cuprins in intervalul orar 10.00 – 22.00 si include:

  • Targ de Craciun;
  • Concerte;
  • Casa lui Mos Craciun;
  • Sanie cu reni;
  • Carusel;
  • Campania umanitara „Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun..”.

In cadrul Bucharest Christmas Market, mesterii populari vor astepta publicul din cele 65 de casute impodobite cu sute de ghirlande luminoase. Vizitatorii vor putea admira sau cumpara obiecte traditionale, precum ceramica pictata, lemn cioplit, icoane, costume si măşti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale. Nu vor lipsi nici obiectele si decoratiunile de Craciun.

Targul va incanta publicul si prin oferta deosebita de produse traditionale: carnati, toba, pastrama, turta dulce, cozonaci si prajituri, magiun, miere si produse apicole. Produsele pot fi gustate alaturi de vin fiert, servit in cani speciale, pe care vizitatorii le pot lua acasa drept suvenir.

In cadrul acestui eveniment, pe scena amplasata in Piata Universitatii vor fi prezente ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri, artisti consacrati de muzica populara, si nu numai.

Activitatile sunt dedicate tuturor categoriilor de public, iar intrarea este libera. Pentru mai multe detalii, accesati site-ul proiectului Bucharest Christmas Market.

Search