Este util un sistem de securitate in oras?

In Bucuresti s-a construit foarte mult in ultima vreme si procesul inca nu s-a oprit. Blocurile cu apartamente apar in fiecare an in zone in care nici nu te astepti. Chiar si la mine in cartier, intr-o zona in care acum 2-3 ani era doar camp, s-a ridicat un complex foarte elegant.

Trendul este in continua ascensiune deoarece orasul se extinde foarte mult. Cel mai bun exemplu este zona Pipera, urmata de Berceni si Rahova.

Din pacate nu toate zonele in care se construiesc blocurile noi au fost sau sunt zone „curate”. Majoritatea sunt ridicate la periferie pentru a extinde orasul, in locuri in care inainte nu era nimic sau erau cartiere rau famate.

Cei care aleg sa se mute intr-un bloc nou trebuie sa ia in calcul si aspectele din jur, mai ales daca nu cunosc cartierul. In zonele in care acum se construieste sau s-a construit in ultimii ani, erau gropi de gunoi, campuri in paragina sau ghetouri. Asa ca oamenii care hoinareau in respectiva zona au ramas acolo si s-au adaptat. Nu generalizam, insa in mare parte cam asa se intampla. O solutie recomandata pentru noii proprietari este un sistem de securitate. Acesta te poate ajuta sa te protejezi atunci cand te muti intr-o casa noua.

Un sistem de alarma bun poate chiar preveni un incident neplacut, spre exemplu alarmele wireless. Acestea iti permit un control amanunti de la distanta, astfel ca poti afla direct de pe telefon daca ceva s-a intamplat in locuinta ta. Degeaba iti porneste alarma daca nu este nimeni in jur care sa intervina, iar daca nu este conectata la o firma de interventie sau la Politie, atunci nu ai rezolvat nimic. Doar s-a produs un sunet care cel mult il sperie pe infractor.

Un kit de alarma nu costa foarte mult, preturile pornind uneori si de la 200 de lei. Pentru un apartament nu ai nevoie de foarte multe accesorii, caci spatiul este inchis. Un senzor de miscare la usa de acces, cativa senzori de fum si de apa, pentru ca vecinii nu pot fi niciodata de incredere, si poti spune ca apartamentul tau este in siguranta. Insa nu doar ce este in apartament trebuie protejat. Pentru a duce la bun sfarsit operatiunea, poti extinde alarma si in scara blocului alaturi de un set de camere de supraveghere. Este important sa vezi cine iti intra in bloc, ce se intampla in fata usii etc.

Datorita sistemului wireless, primesti pe telefon mesaje sau apeluri de la centrala de alarma care te avertizeaza daca sunt probleme. In cazul in care un senzor a detectat ceva, automat esti notificat. Mai mult, poti seta multiple numere de telefon ce pot fi apelate in caz de urgenta. Inclusiv numarul de la Politie. Astfel, in cazul unei probleme, un echipat va ajunge la usa ta pentru a rezolva problema, iar tu esti instiintat din timp.

Desi subiectul pare sa fie apartamentele din blocurile noi, un sistem de alarma este util si pentru o persoana care deja locuieste intr-un apartament de multi ani. Siguranta ar trebui sa fie pe primul loc, chiar daca consideri ca nimic nu ti s-ar putea intampla, nu uita ca viata este imprevizibila. Vecinii se schimba, poate zona este una cu probleme si vrei sa fii in siguranta. Plus de asta, blocurile sunt zonele in care se pot intampla foarte des necazuri. Sunt considerate adaposturi pentru vagabonzi, mai ales in toiul iernii, iar acestia pot lasa dezastru. Cu o alarma sau o camera de supraveghere puteti afla cine si ce a facut.

La skut.ro gasesti sisteme si kit-uri de alarma wireless la preturi atragatoare. Tot la ei gasiti si asistenta tehnica si vi se pot recomanda sistemele ideale in functie de cerintele dvs.

Search