ÎNTÂLNIRE DE GRADUL TREI

Nu, nu e ca în filmul cult al lui Steven Spielberg, una cu un extraterestru, ci cu un star american, pe care l-am descoperit cu toții în „Gladiatorul”, al lui Ridley Scott, unde era incomodul Commudus (acum 17 ani), chiar dacă figura și în remarcabilul „To die for” al lui Gus Van Sant, din 1995, alături de Nicole Kidman.

Cei de la Asociația Cinemascop, înființată de Cristian Mungiu, m-au anunțat că această vedetă incontestabilă, care filmează în România westernul oscarizabil probabil, „The Sisters Brothers” în regia lui Jacques Audiard („Un profet” și Palme d’Or pentru „Dheepan”),  alături de John C. Reilly și Jake Gyllenhaal, ar dori să mă cunoască, după ce a văzut docudrama de la Sundance : „Chuck Norris vs comunism” al Ilincăi Călugăreanu. Am pornit spre platourile de filmare, ne-am plimbat mai întâi printre niște decoruri extraordinare și am vizitat o magazie de costume, supervizate, la detaliu (inclusiv pentru cei 250 de figuranți, printre care s-a numărat, pro bono, și Excelența Sa Ambasadorul Marii Britanii ), de multioscarizata Milena Canonero căreia i s-a acordat și un Urs de Aur pentru întreaga carieră, anul acesta la Berlinală.

La un moment dat a apărut Joaquin, cât se poate de firesc și de neprotocolar, m-a strâns în brațe și m-a sărutat pe obraji (una dintre puținele dăți când n-ar mai fi valabilă pancarta din holul casei mele, pe care scrie: „Pupatul oprit!” și pe care oricum nu o ia nimeni în seamă). M-a poftit în rulota sa, alături de Cristina Gavrilă, din echipa de producție și de Roxana Voloseniuc de la revista „Elle” (o coincidență fericită cu filmul „Her” al lui Spike Jonze, din 2013, care va fi proiectat, în prezența protagonistului, în week-end,  la ora 21).

A înregistrat și un mesaj audio pentru publicul nostru, în care lumea este invitată sâmbătă la… Cinema PRO (și aici a acceptat să-i suflu eu, ca să semene, oarecum, cu vremea când dublam pe casete).

Restul materialului scris de Irina Margareta Nistor este disponibil aici!

Search