octombrie, 2019

22oct(oct 22)12:00 am24(oct 24)11:59 pmPumpkin Festival

Mai mult

Detalii eveniment

Cel mai mare zid de dovleci sculptați și iluminați din Europa la PumpkinFest, între 24 și 27 octombrie,în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din București

Între 24 și 27 octombrie în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle) din București va avea loc PumpkinFest, primul festival de Halloween din România unde se va construi cel mai mare zid de dovleci personalizați și luminați. Timp de patru zile, familiile cu copii și toți cei pasionați de tradițiile de toamnă sunt așteptați la evenimentul unde pot să sculpteze propriul dovleac și apoi să-l urce pe zidul înalt de 5 metri.
Organizatorii și-au propus să pună împreună 30.000 de dovleci personalizați și să formeze un zid înalt de cinci metri și lung de 100 de metri. În fiecare seară, zidul de dovleci va fi iluminat, creând astfel un spectacol unic și o atmosferă de neuitat. 

Ateliere creative, preparate pe bază de dovleac și must făcut pe loc

Dovleac copt, prăjituri de casă cu dovleac, înghețată cu dovleac, plăcintă cu dovleac sunt doar câteva dintre preparatele cu care se vor putea delecta iubitorii legumelor de toamnă. Pentru ceilalți participanți, organizatorii au pregătit și standuri cu mâncare tradițional românească, burgeri, grătar, dar și zone cu fructe, legume, zacuscă și gemuri bio. Mustul făcut pe loc și vinul proaspăt vor fi din abundență și vor acompania toate preparatele delicioase realizate în cadrul festivalului.

 

Pe lângă zona de food, participanții vor putea participa și la ateliere creative de personalizare a dovlecilor, pictură pe ceramică, jucării, sau vor putea cumpăra diverse bunătăți și accesorii hand-made de la târgul de toamnă din cardul festivalului.

Intrarea gratuită la primul mare festival de Halloween

 Intrarea la PumpkinFest este gratuită pentru toți participanții, organizatorii dorindu-și să participe cât mai mulți vizitatori care să se bucure de atmosfera uimitoare pe care o va crea zidul de dovleci personalizați. Cei care doresc să contribuie la construirea zidului și la personalizarea dovlecilor, pot să-și achiziționeze un kit special care conține un bostan, mănuși, unealtă de cioplit și lumânare. Kit-ul costă 30 de RON și poate fi rezervat în prealabil pe site-ul wishfest.ro. 

Pe vremuri, în noaptea de 31 octombrie, când are loc Halloween-ul, dovlecii sau napii erau scobiți și iluminați și puși la vedere pentru a alunga spiritele rele. Între timp, personalizarea dovlecilor a devenit un exercițiu de dezvoltare a creativității, copiii întrecându-se în culori și forme deosebite.

Cei care doresc să-și antreneze creativitatea, să se bucure de atmosfera de neuitat oferită de zidul de dovleci iluminați sau pur și simplu să sărbătorească toamna cu toate culorile și gusturile ei deosebite, sunt așteptați în toate cele patru zile în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), intrarea Charles de Gaulle.

Mai multe detalii despre festival sunt disponibile pe Wishfest.ro sau pe pagina de Facebook.

Pentru detalii suplimentare alexandra.dinu@media-events.ro , 0722233114

 

Ora

22 (Marti) 12:00 am - 24 (Joi) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X