martie, 2020

26mar(mar 26)10:00 pm27(mar 27)3:00 amFilm + Performance: De la gât în jos

Mai mult

Detalii eveniment

De la gât în jos*
Joi, 26 martie, la APOLLO 111

În cadrul One World Romania, ediția a 13-a, vă propunem un eveniment-manifest, despre frumusețea și relevanța actului de a trăi în armonie nu doar cu propria minte, ci și cu părțile „inferioare” ale corpului, secole de-a rândul considerate murdare și rușinoase.
Urmând exemplul protagonistului din filmul brazilian „Floarea albastră a lui Novalis”, care își caută sensul vieții și dedică ritualuri zilnice complexe răsfățării acestor membre și organe, vom prelungi experiența contactului cu acest personaj fabulos printr-o serie de întâlniri nocturne cu fantezii întruchipate ale mai multor oameni (unii dintre ei actori sau performeri, în viața profesională).
Preț de o noapte vă invităm să vă uitați prejudecățile privind sexualitatea și să explorați cu entuziasm și candoare noile experiențe.

*pentru a participa la aceste eveniment e necesar să ai peste 18 ani

————

Programul evenimentului

ora 22.00
Proiecția filmului „Floarea albastră a lui Novalis” („A Rosa azul de Novalis”, Brazilia 2019)
regia Gustavo Vinagre & Rodrigo Carneiro

Marcelo Diorio crede că, într-o viață anterioară, a fost Novalis, poetul romantic german al cărui ideal era să găsească „floarea albastră”, sinonimă cu acel sens al vieții spre care aspiri, intuind că nu îl vei atinge niciodată. Relația lui cu trecutul este, de altfel, cât se poate de relevantă pentru cel care a devenit, în timp: a ajuns la concluzia că toate generațiile anterioare de femei și de bărbați din familia sa, obișnuite să se conformeze normelor sociale și să nu își exploreze propriile porniri – mai ales, propria sexualitate -, au creat un context karmic ce l-a împins pe el, acum, spre desăvârșirea unor astfel de căutări.

Din acest motiv, principala lui preocupare existențială este de a-și accepta acele părți ale corpului considerate inferioare de morala creștină, de a le acorda o importanță cel puțin egală cu a componentelor umane considerate nobile, de a le răsfăța și a medita asupra lor. Nu întâmplător, filmul debutează prezentând de aproape exteriorul anusului și se încheie prin pătrunderea în orificiul anal al protagonistului. Este o imagine simbolică – precum era „floarea albastră” pentru Novalis – a preocupării lui pentru explorarea homosexualității, prin tot felul de formule ritualice, și a aspirației de a găsi, la acest nivel, sensul vieții și chiar pe Dumnezeu.

Mai multe detalii despre film: https://bit.ly/2TJHEVP

+

ora 23.15
Performance „Phantasm”

de Iris Spiridon
cu Ioana Bugarin, Emilian Oprea, Aida Sosic, Oana Tudor, Răzvan Krem Alexe, Valentina Hainarosie, Ghighi Eftimie, Elisabeta Râmboi, Sorin Dobrin și alți invitați surpriză.

În urma proiecției de noapte a filmului „Floarea albastră a lui Novalis”, una dintre cele mai mari provocări din secțiunea „Corpuri politice”, vă invităm la „Phantasm” – un performance trupesc coordonat de Iris Spiridon despre ceea ce-ți dorești fără să mărturisești.

Fantezii pe David Lynch, James Joyce, Anais Nin, Lawrence, Nick Cave, Albă-ca-Zăpada, The Knife, Edward Albee și alte obsesii. Bonus: fantezii libere surpriză la fața locului.

Pentru foarte multă lume, viața sexuală și fantasmele pot reprezenta o vinovăție chinuitoare. Mulți nu sunt acceptati și, mai ales, nu se acceptă pe ei înșiși. Dar toți avem fantezii și este firesc să le acceptăm, să încercăm să le implinim și, mai ales, să le înțelegem, comunicând prin artă sau, pur și simplu, între noi, realizând că lipsa discuțiilor și a evenimentelor publice care să abordeze în mod direct sexualitatea și modurile diverse de explorare a ei conduc adeseori la intoleranță.

www.festival-oneworld.ro

Ora

26 (Joi) 10:00 pm - 27 (Vineri) 3:00 am

Locatie

One World Romania

Austrului 30

Lasă un răspuns

X