octombrie, 2019

02oct(oct 2)12:00 am03(oct 3)11:59 pmCiNPT, editia a V-a: Trauma complexa si tulburarile disociative

Mai mult

Detalii eveniment

Va anuntam cu drag ca in aceasta toamna vom gazdui cea de a V-a editie a Conferintei Internationale de Psihotraumatologie. Tema evenimentului va fi Trauma complexa si tulburarile disociative.

Evenimentul va avea loc la Hotel Ramada Nord, Sala Diamond, pe 2 si 3 octombrie, intre orele 09.00 si 17.00.Nota: Puteti beneficia de inscrieri Early Bird (cu pret redus) pana la data de 1 iunie 2019.

Asa cum v-am obisnuit, v-am pregatit si de aceasta data 2 zile pline cu informatii de specialitate, sustinute de personalitati marcante in domeniu, care se reunesc special pentru acest eveniment, la invitatia ISTT:

– Suzette Boon, Ph.D., psiholog clinician, psihoterapeut, cofondator al Societatii Europene pentru Trauma si Disociere, cu peste treizeci de ani de experienta in domeniul sanatatii mentale. Este co-fondator al Societatii Europene pentru Trauma si Disociere si a fost primul presedinte al acestei societati. Este formator si supervizor al Societatii Olandeze pentru Terapie de Familie si al Societatii Olandeze pentru Hipnoza. Este specializata in diagnosticul si tratamentul tulburarilor complexe disociative, a tradus si validat versiunea olandeza a Interviului Clinic Structurat pentru Tulburari Disociative (SCID-D) pentru DSM-IV si a dezvoltat un interviu clinic pentru evaluarea tulburarilor mentale care rezulta din trauma cronica – in particular tulburarile disociative – Trauma and Dissociation Symptoms Interview (TADS-I). A publicat multe carti, capitole de carti si articole despre tulburarile disociative, printre care amintim: Coping with Trauma-Related Dissociation: Skills Training for Patients and Therapists (2001) si Treatment of Dissociative Disorders (1998). In 2009 a primit premiul Life Time Achievement Award, si in 2011 premiul Pierre Janet pentru cartea Coping with Trauma-Related Dissociation a Skills Training for Patients and their Therapists.

– Ad de Jongh, Ph.D., psiholog clinician, profesor la catedra de Tulburari de Anxietate si Comportamentale, Universitatea din Amsterdam. Formator EMDR, directorul Centrului de Psihoterapie si Psihotrauma din Bilthoven, Olanda, prof. De Jongh este expert in tratamentul tulburarilor de anxietate si al traumelor complexe, implicat in cercetari privind eficacitatea tratamentelor bazate pe dovezi pentru o patologie variata, de la copii traumatizati, persoane cu dizablitati intelectuale pana la psihoze. Autor si coautor al unei liste exstinse de articole, carti si capitole din carti din aria sa de expertiza si membru al comitetului stiintific atat pentru EMDR Europe cat si pentru Asociatia Internationala EMDR. De asemenea face parte din comitetul stiintific al Fundatiei Internationale a Traumelor de Razboi.

– Carlijn de Roos, Ph.D., psiholog clinician, psihoterapeut la Centrul de Trauma si Familie din Olanda, formator EMDR, presedinta Asociatiei Olandeze de EMDR, trainer EMDR, psiholog clinician si psihoterapeut. Isi desfasoara activitatea la Trauma Center for Children and Adolescents din Leiden, Olanda. Este specializata in tratamentul persoanelor traumatizate si in tulburarile somatoforme. A condus cercetari experimentale pentru a investiga eficienta terapiilor EMDR si CBT pentru pacienti traumatizati si a publicat articole pe aceste subiecte. Anul trecut, Carlijn de Roos a primit „Francine Shapiro Award” in cadrul Congresului EMDR de la Strassbourg, pentru cercetarea „Comparison of eye movement desensitization and reprocessing therapy, cognitive behavioral writing therapy, and wait-list in pediatric posttraumatic stress disorder following single-incident trauma: a multicenter randomized clinical trial”, publicata in Journal of Child Psychology and Psychiatry.

Agenda evenimentului este in curs de actualizare. Vom reveni curand cu informatii despre temele prelegerilor ce urmeaza a fi sustinute.

Ce este trauma?

Trauma este o experienta interna. Des definita ca un eveniment traumatic, trauma reprezinta de fapt experienta interioara, generata de un eveniment traumatic. Trauma este experienta interna subiectiva de ruptura emotionala, sufleteasca in urma unei situații de viata care ne-a coplesit posibilitatile de gestionare a acesteia.

Ce sunt tulburarile disociative?

Tulburarile disociative sunt caracterizate prin intreruperea persistenta si dezadaptativa in functionarea coerenta a memoriei, constientei sau identitatii. Acestea includ simptome ca amnezia disociativa, detasare de sine sau de mediu ori, in cazuri extreme de disociere, existenta a doua sau a mai multor personalitati separate in aceeasi persoana. Persoanele care sufera de tulburari disociative evadeaza pur si simplu din realitate in diferite moduri, involuntar, aparand astfel probleme grave de adaptare si functionare cotidiana. Tulburarile disociative apar de cele mai multe ori in urma unor traume, impiedicand amintirile asociate acelor evenimente sa mai fie accesibile constientei.

„Este necesar sa vorbim despre trauma pentru ca ea se-ntampla, e un fapt de realitate si, asa cum cu totii stim, daca ignoram realitatea, nu poate sa ne fie bine. Daca vorbim despre trauma, intelegem ca, pe de o parte, nu suntem perfecți, iar pe de alta parte, ca putem deveni mult mai buni si mai dezvoltati decat suntem, intelegand ce s-a intamplat cu noi.” – Conf. Dr. Univ. Diana Vasile, presedinte ISTT.

Despre toate acestea si despre multe altele, vom vorbi pe larg cu specialisti din tara si din strainatate, in cea de a V-a editie a Conferintei Internationale de Psihotraumatologie. Revenim cu noutati!

Tarife participare la Conferinta Internationala de Psihotraumatologie 2019:
– PARTICIPANTI CiNPT – 800 lei (pana la 1 iunie 2019) sau 1000 lei (intre 1 iunie 2019 – 1 octombrie 2019)
– MEMBRI ISTT – 600 lei (pret unic pentru intreaga perioada)
– CADRE DIDACTICE (Bucuresti sau provincie) – 650 lei (pret unic pentru intreaga perioada)
– STUDENTI/MASTERANZI (*cu carnet vizat la zi) – 550 lei (pret unic pentru intreaga perioada)

Inscrierile au loc DOAR pe site-ul ISTT, accesand urmatorul link (click pe butonul PARTICIPA LA EVENIMENT) – https://www.istt.ro/event/cinpt-editia-a-v-a-trauma-complexa-si-tulburarile-disociative-2-3-octombrie-2019/

Fii Bine cu Tine!
Echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei

Ora

2 (Miercuri) 12:00 am - 3 (Joi) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X