Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Tandem BikeFland, primul proiect de ciclism in tandem din Romania, a ajuns la cea de-a doua editie

10 IUL MIE
-
17 IUL MIE

poster Tandem BikeFland, primul proiect de ciclism in tandem din Romania, a ajuns la cea de-a doua editie Bucureşti


In mai putin de o saptamana, 30 de copii cu deficiente de vedere si 30 de piloti de biciclete tandem se intalnesc la Izvorani, la baza sportiva a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, pentru a practica impreuna ciclismul in tandem.
Tandem BikeFland, proiectul initiat anul trecut de Clubul Sportiv Tandem Arena, are loc intre 10 – 17 iulie si 26 iulie – 2 august si isi propune sa creasca gradul de acces la activitatile sportive a tinerilor cu deficiente de vedere, prin practicarea ciclismului in tandem.Proiectul este derulat de Asociatia Club Sportiv Tandem Arena si finantat prin programul „In stare de bine”, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.“Coordonatorul Tandem BikeFland este Florin Georgescu, primul roman nevazator care a pedalat, in tandem cu un prieten, de la Arad la Londra, in anul 2012.
Sportul, o metoda de incluziune sociala

Tandem BikeFland a aparut la ideea lui Florin Georgescu care a sesizat oportunitatile reduse de practicare a activitatilor sportive de catre tinerii cu deficiente de vedere. Astfel ca, in 2018 a organizat prima tabara de paraciclism, unde foarte multi copii nevazatori au practicat ciclismul in tandem, facand echipa cu tineri sportivi.

Pe langa beneficiile asupra sanatatii, paraciclismul faciliteaza mai mult decat orice domeniu cheie din activitatea umana, procesul de incluziune sociala. Tinerii nevazatori invata in zilele pe care le petrec in tabara sa aiba mai multa incredere in ei, sa dezvolte relatii de prietenie, sa formeze o echipa, sa treaca de bariera dizabilitatilor si sa se bucure de mersul pe bicicleta.

Copiii care vor participa in tabara la Izvorani, vor fi insotiti de 30 piloti voluntari de biciclete tandem, iar cursurile de pregatire vor fi sustinute de sase instructori sportivi. Se vor desfasura zilnic doua antrenamente pe bicicletele tandem, un antrenament pe pista de atletism si unul la bazinul de inot.

Tabara Tandem BikeFland 2 va fi urmata de Campionatul de Ciclism in Tandem

Campionatul de Ciclism in Tandem avea loc in luna octombrie la Timisoara, la aceasta competitie vor participa aproximativ 50 de echipaje de tandem din toata tara, dintre care o parte fiind copii care s-au antrenat in tabara. Competitia va fi deschisa atat bicicletelor in tandem, cat si bicicletelor single.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Bucureşti

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro