Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Situația nu este deloc roz!

01 IUN JOI
2017

poster Situația nu este deloc roz! Bucureşti

Din 2011, Legea Educației Naționale prevede program afterschool gratuit pentru toți copiii din România. Altfel spus, fiecare trebuie să beneficieze de o masă caldă, sprijin pentru teme și dezvoltare personală. Cu toate acestea, în niciun an nu au fost alocate fonduri de la bugetul de stat pentru acest program. În situația în care unul din doi copii trăiește în sărăcie, iar participarea la un program de afterschool gratuit ar reduce considerabil rata abandonului școlar, cerem Guvernului Românei finanțarea Programului Școală după Școală de la bugetul de stat, începând cu cei mai vulnerabili dintre copii.

[CALL TO ACTION] 
1. Până pe 1 iunie te invităm să-i ceri Ministrului Educației finanțarea programului la adresa cabinet@edu.gov.ro (ne poți include în conversație la Cc: office@humancatalyst.ro), pentru că #SituațiaNUesteDelocRoz și, fără măsurile potrivite, riscul de abandon școlar și de excluzine socială crește cu fiecare zi.
Poți folosi modelul nostru:

Stimate Domnule Ministru Pavel Năstase,
Programul Școală după Școală (SdS) este destinat tuturor copiilor, iar legea prevede explicit că în cazul școlilor cu elevi din grupurile dezavantajate statul poate finanța programul de la bugetul de stat. Până în prezent, tocmai cei care au cea mai mare nevoie de sprijin suplimentar nu au acces la Program: copii și tineri din familii cu statut socio-economic scăzut. Soluția este alocarea de resurse de la bugetul de stat, destinate implementarii la nivel național a Programului SdS, cu prioritizarea anuală a unităților școlare beneficiare, în funcție de gradul de risc al elevilor din școală.
Solicităm respectarea angajamentelor asumate de Parlament și Guvernul României în urmă cu 6 ani - art. 58 (4) al Legii Educației Naționale și OMECTS nr. 5349/ 07.09.2011 - prin bugetarea Programului SdS, astfel încât să fie accesibil celor aproape 400.000 de elevi defavorizați, în situație actuală de risc educațional și implicit, excluziune socială pe termen mediu și lung. 
Vă solicităm să deblocați procedurile instituționale iar programul Scoala dupa Scoala sa fie finanțat de la bugetul de stat!

2. Noi pregătim un performance/ flash mob (la care poți participa și tu) joi 1 iunie în Parcul Izvor de la ora 12.00, în care să facem auzite vocile copiilor care, într-o zi liberă, vor la școală!
Te așteptăm în parc cu informații, povești și posibilitatea să ceri și tu Guvernului să respecte legea. 

Până atunci, află despre proiectele noastre pe website-ul Asociației pentru Educație și Justiție Socială Human Catalyst: http://www.humancatalyst.ro/
sau pe Facebook: https://www.facebook.com/AEJSHumanCatalyst/
Contactează-ne la adresa office@humancatalyst.ro sau la tel. 0744109396 (Marina Țupran, coordonator programe).

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Bucureşti

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro