Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

REGINA MARIA, REGINA TUTUROR ROMANILOR

20 MAR MIE

poster REGINA MARIA, REGINA TUTUROR ROMANILOR Bucureşti

,,(...)„Regina Maria. Regina tuturor românilor”, regizată și interpretată de Liana Ceterchi. Dedicată personalităţii reginei Maria şi bazată pe jurnalele acesteia din perioada Marelui Război (1916-1918), piesa a fost un prilej pentru a celebra memoria reginei Maria şi pentru a sublinia importanţa deosebită pe care aceasta a avut-o în desfăşurarea evenimentelor, precum şi în conturarea traiectoriei pe care România a urmat-o în timpul Primului Război Mondial. A fost reamintită implicarea totală pe care regina a avut-o în acea perioadă tragică din istoria României şi a Europei – fie prin activităţile de binefacere şi de ajutor desfăşurate pe front şi nu numai, fie prin numeroasele discuţii purtate cu oameni politici autohtoni şi străini – precum şi iubirea necondiţionată pe care a purtat-o ţării sale.

Artista a captivat publicul cu expresivitatea sa debordantă, cu dinamismul şi cu unicitatea piesei sale de teatru, care, deşi conţine un singur personaj şi actor, a reuşit să umple scena, dând valoare obiectelor într-o maniera ingenioasă şi inovatoare şi purtându-i pe spectatori prin stări şi emoţii dintre cele mai diverse."

http://roasit.ro/o-piesa-de-teatru-despre-eroism-vointa-si-iubire/

*

,,Încă o lecție de istorie de excepție

REGINA MARIA REGINA TUTUROR ROMÂNILOR

După spectacolul despre viața Principesei Ileana https://www.facebook.com/pg/PrincipesaIleanadeRomania/ pe care l-am savurat in mai multe rânduri, de fiecare dată trăind la fel de intens, uluitoarea Liana Ceterchi ne-a oferit in seara asta o noua lecție de istorie a României!

O incursiune ne-romanțată a vieții Reginei Maria. O viață înălțătoare a unui personaj căruia îi datorăm însăși existența noastră de români, retrăită cu emoție autentică de actriță și regizoare.

"De unde îți extragi atâta energie, Liana dragă?"

"De la ea, de la Regina noastră..."

Mergeti să vedeți piesa. Veți înțelege.

REGINA MARIA, REGINA TUTUROR ROMÂNILOR"

                                            (Cristiana Mateoiu, Director Executiv Fundația Regina Maria)

*

,,Poporul care își ignoră trecutul, își ratează viitorul'.

Este important să știm cine suntem în realitate (și mă refer mai puțin la a ne bate cu pumnul în piept....), este important să știm cine a clădit națiunea aceasta în realitate, cine sunt oamenii adevărați ai Romaniei (aceștia erau cel mai puțin români... Dar au iubit pământul acesta ca nimeni alții). Este important să știm ce moștenim si de ce. Este important sa ne cunoaștem cultura, trecutul, rădăcinile si fundamentul nației noastre.

Despre asta este piesa la care am avut onoarea să o admir pe actrița și regizoarea Liana Ceterchi! Piesa despre Regina Maria a României trebuie jucată și prezentată în toată țara!" (Ștefan Eugen Tarnovan)

 

*

,,Felicitările mele, sunt foarte încântat de spectacol, de o așa importantă lecție de istorie care aduce lumină  și bucurie în sufletele publicului.

Tot binele din lume vă doresc din partea unui iubitor de teatru și frumos."

Florin Chioran (Muzeul Național de Artă al României)

*

,,Liana, ești un fenomen!"

(Raluca Cimpoiașu, ICR Londra)

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Bucureşti

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro