Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Luna Copiilor - Povești în rame colorate

01 IUN VIN
-
30 IUN SAM
2018

poster Luna Copiilor - Povești în rame colorate Bucureşti

În Luna Copiilor, 1-30 iunie 2018, Biblioteca Naţională a României propune preșcolarilor și școlarilor o serie de evenimente reunite sub titlul „Povești în rame colorate”, prilejuite de Ziua Internațională a Copilului (1 iunie) și de Ziua Învățătorului (5 iunie).

Vor avea loc întâlniri cu scriitori, ateliere de lectură și de creativitate, expoziții de carte pentru copii din colecțiile Bibliotecii Naționale a României, expoziții de pictură cuprinzând lucrări ale copiilor din mai multe grădinițe și școli din București și din țară.

Vom anunța în curând programul întâlnirilor.

Invitate speciale, prozatoarele Lavinia Braniște, Alina Purcaru și Adina Rosetti vor citi din cele mai recente cărți ale lor pentru copii.

► Scriitoare și traducătoare, Lavinia Braniște (n. 1983, Brăila) a publicat mai multe cărți pentru copii, dintre care semnalăm: „Rostogol merge acasă” (Editura Arthur, 2016, ilustrații de Andrei Măceșanu); „Jungla lui Toco” (Editura Cartier, 2017, ilustrații de Anca Smărăndache); „Rostogol păzește pepenii” (Editura Arthur, 2017, ilustrații de Andrei Măceșanu); „Rostogol și vulcanii noroioși” (Editura Arthur, 2018, ilustrații de Andrei Măceșanu) – carte care va fi lansată la Târgul Internațional de Carte Bookfest, București, 30 mai – 3 iunie 2018; „Melcușorul” (Editura Cartier Codobelc, 2018, ilustrații de Veronica Neacșu). În 2012, alături de alţi 52 de prozatori români, a participat la scrierea celui mai rapid roman din lume (în 5 ore și 35 de minute) – „Moș Crăciun & Co” (Editura Art, 2012).

► Scriitoare, jurnalistă, critic literar („Observator cultural”, „Dilema Veche”, „Dilemateca”, „Noua literatură”, „Suplimentul de cultură”), Alina Purcaru (n. 1982, București) a coordonat în 2014 volumul „Povești cu scriitoare și copii” (Editura Polirom, 2014), iar în 2017 a publicat „Catrina și Marele Domn-Somn” (Editura Cartier, 2017, ilustrații de Mihaela Paraschivu), carte care a primit în aprilie 2018 premiul pentru Cea mai bună carte pentru copiii cu deficienţe de vedere, la Salonul internațional de carte pentru copii și tineret de la Chișinău. 

► Scriitoare și jurnalistă, membru fondator al Asociației De Basm, care promovează literatura contemporană pentru copii și adolescenți, Adina Rosetti (n. 1979, Brăila) a publicat „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” (Editura Curtea Veche, 2014, ilustrații de Cristiana Radu) – carte care a primit premiul Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret și premiul Cea mai bună carte pentru copii și tineret la gala Bun de Tipar și care a fost selectată în catalogul „The White Ravens” conținând cele mai frumoase 200 cărți pentru copii din lume, lansat în cadrul Târgului internațional de carte de la Frankfurt, „Cartea Curajului” (Editura Curtea Veche, 2016, ilustrații de Alexia Udriște) și „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură” (Editura Curtea Veche, 2016, ilustrații de Cristiana Radu). 

Pentru detalii privind posibile colaborări în cadrul seriei „Povești în rame colorate” – Luna Copiilor la Biblioteca Națională, 1-30 iunie 2018, vă rugăm să ne scrieți pe adresa: promovare@bibnat.ro.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Bucureşti

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro