Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Artist in Residence I Kirk Knuffke Lamplighter TRIO (SUA)

28 MAI DUM
2017

poster Artist in Residence I Kirk Knuffke Lamplighter TRIO (SUA) Bucureşti

KIRK KNUFFKE LAMPLIGHTER TRIO (SUA)
Kirk Knuffke – cornet
Stomu Takeishi – chitară bas
Bill Goodwin – tobe

Cornetistul și compozitorul Kirk Knuffke este unul dintre cei mai ingenioși navigatori ai jazzului modern, permanent jonglând între interior și exterior, între improvizație și swing. Cu Lamplighter Trio, Knuffke formează trupa ideală pentru a crea o punte muzicală între aceste două laturi ale jazzului contemporan. Alături de basistul Stomu Takeishi și toboșarul Bill Goodwin, Knuffke creează o muzică ce captivează prin inventivitate.
„Sunt un mare fan al lui Lester Bowie și al lui Sonny Rollins,” declară Knuffe, „și al convingerii lor că orice bucată muzicală poate fi abordată. Dacă îți place un cântec, îți place pur și simplu, ce contează de unde vine?” 

Stomu Takeishi este cunoscut pentru colaborările sale cu nume ale jazzului experimental, precum Henry Threadgill, Erik Friedlander, Don Cherry, Mira Melford. 

Bill Goodwin, pe de altă parte, și-a câștigat reputația de important toboșar de jazz straight-ahead prin relația sa de decenii cu saxofonistul Phil Woods și prin colaborările sale cu legende ale genului, de la Bill Evans, la Tony Bennett, Dexter Gordon, Jim Hall, Gary Burton sau Art Pepper.
„Albumul Arms & Hands al lui Knuffke este un nou succes notabil la care au contribuit basistul Mark Helias și toboșarul Bill Goodwin…” -
TIME OUT NEW YORK

„La fel ca mulți muzicieni din generația sa, cornetistul Kirk Knuffke trădează în stilul său un angajament dual făcut atât față de experimentul muzical, cât și față de jazzul tradițional: pentru el nu există o alegere între direcție sau alta. Cu toate acestea, nu de puține ori întâlnim o armonie a forțelor în Arms & Hands (Royal Potato Family), un excelent nou album al domnului Knuffke…” – NEW YORK TIMES

Cornetistul și compozitorul Kirk Knuffke a ieșit în 2015 pe locul întâi în sondajului „Stea în devenire” făcut de revista Downbeat în rândul criticilor de muzică. Beneficiar al bursei oferite pentru compoziție muzicală de Fundația Jerome, Kirk Knuffke a lansat 15 discuri în calitate de lider și co-lider. Situat în primii cinci artiști din lume în sondajul criticilor El Intruso, Kirk a fost unul dintre cei șase nominalizați la titlul Trompetistul anului, acordat de Asociația Jurnaliștilor de Jazz. Matt Wilson, Allison Miller, Butch Morris, Uri Caine, Michael Formanek se numără printre muzicienii care l-au cooptat la realizarea a peste 60 de discuri, Kirk Knuffke fiind numit de New York Times drept “unul dintre cei mai ocupați muzicieni din New York”.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Bucureşti

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro