Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Artist in Residence I Alex Harding & Lucian Ban

22 IUN JOI
2017

poster Artist in Residence I Alex Harding & Lucian Ban Bucureşti

Alex Harding & Lucian Ban - “Somethin’ Holy” - 2017 Reunion Tour

Alex Harding, originar din Detroit, este considerat astăzi unul dintre cei mai importanți saxofoniști bariton în jazzul contemporan. Cu un sound extrem de personal, ancorat în blues și în jazzul free de avangardă, Alex Harding colaborează cu o serie de muzicieni și grupuri de prim rang în jazz precum: Sun Ra Arkestra, Julius Hemphill, Abdullah Ibrahim, Lester Bowie, David Murray, Defunkt, Clark Terry etc. În același timp Harding înregistrează și cooncertează alături de legende ale muzicii precum Aretha Franklin, Bjork, David Lee Roth sau cântă cu Patti LaBelle, în musicalul Fela de pe Broadway.

Colaborează cu pianistul de origine română Lucian Ban de aproape două decenii, odată cu mutarea acestuia la New York la sfârșitul anilor '90, formând mai multe proiecte împreuna, editând o serie de albume sub nume propriu și susținând sute de concerte de ambele părți ale Atlanticului. Grupuri precum Lumination Ensemble, Lucian Ban & Alex Harding Quintet, Tuba Project sau duetul Somethin’ Holy s-au bucurat de elogiile presei de specialitate și al publicului. În 2003 cvintetul pe care cei doi îl formează împreună cu invitatul special, legendarul baterist Barry Altschul, câștigă premiul „Best Show of The Year” din partea ziarului All About Jazz NYC. Alex Harding și Lucian Ban fondează în 2006 TUBA PROJECT, un grup construit în jurul marelui cântăreț la tubă, jazzmanul Bob Stewart, iar în 2009 Alex Harding este prezent pe albumul „The Romanian-American Jazz Suite” condus de Sam Newsome și Lucian Ban.

Albumul „Somethin’ Holy” apărut în 2001 la CIMP Records primește trei stele în allmusic. Criticul Terrell Holmes scrie în recenzia albumului All About Jazz: „Ban cântă cu o sensibillitate și fluență ce amintește atât de McCoy Tyner cât și de Valdimir Horowitz, în timp ce Harding poate să-ți rupă inima cu tandrețe sau să te covârșească cu intensitatea sa”. Câțiva ani mai tarziu, cricitul Jeff Stockton îi descrie pe cei doi muzicieni: „Alex Harding și Lucian Ban au dezvoltat un parteneriat muzical extrem de fructuos, cu sunetul bluesy al lui Harding, ancorat în biserica penticostală, un adevărat urmaș al unui Hamiett Bluiett, și pianul reflexiv al lui Ban ce combină eleganța tradiției clasice europene cu pasiunea pentru improvizație”.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Bucureşti

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro