Tinerii bucureșteni la întâlnirea cu realele povești de succes

Pe durata celor 5 zile de Conferințe BookLand Evolutiontinerii din București au primit recomandări în ceea ce privește dezvoltarea personală şi profesională de la profesioniști în jurnalism, relații publice, literatură, educație, actorie, fotografie, business. Sute de liceeni şi studenți s-au bucurat de interacțiunea directă cu speakerii și au profitat de oportunitate pentru a afla cum au reușit în carieră.

De luni până vineri (06-10 martie 2017) au urcat pe scena Sălii Aula Magna, din cadrul Facultății de Drept a Universității din București, câte 4 profesioniști, care i-au încurajat și motivat prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, construindu-şi cariera pe educație şi cultură generală.

Călin Stan,  TheDrone.ro | Fotograf şi Antreprenor, Monica Tatoiu, Femeie de afaceri, Președinte Fundația Noi Citim, Cadru Didactic, Andreea Orîndaru, Cadru Didactic Asociat ASE, Membru Speakers Club, Rareș Năstase, reporter special Știrile PRO TV, Andreea Răsuceanu, Scriitoare, Critic literar, Cătălin Anchidin, PR Industrii Creative, Mara Coman, Redactor-șef Marie Claire Romania, Blogger, Gabi Pascal, Director program Habitat for Humanity Romania, Alexandru Mironov, Scriitor, Jurnalist, Sandra Ecobescu, Președinte Fundația Calea Victoriei, Marius Constantinescu, Jurnalist cultural TVR, Radu Moraru, Ziarist, Producător TV, Camelia Cavadia, Scriitoare,  PR de televiziune, Cristi Martin, Actor, Founder Martin Art, Andrei Luca, Project Manager StarTech Academy, Oana Jurescu, Support Renewal Manager Oracle Digital Renewals Center au fost prezenți la conferințele BookLand Evolution din București și le-au destăinuit liceenilor si studenţilor care ar fi cei mai importanți pași de urmat pe plan profesional.

Călin Stan, TheDrone.ro, Fotograf și antreprenor – “Trebuie să fii mereu la curent cu tot ce e nou și să îți găsești o nișă în care să activezi și să te dezvolți. Pentru mine, după 12 ani de fotografie, intrarea pe piața imaginilor și filmărilor aeriene a reprezentat ‚restartul’ de care aveam nevoie. Asta mi-a permis nu doar să privesc lumea din altă perspectivă, dar să lucrez și cu entuziasm, după mulți ani în care am făcut doar fotografie de la sol. Iar entuziasmul se vede! Dacă faci lucrurile bine, pui pasiune în ceea ce faci, ai entuziasm și încerci să te diferențiezi cumva, succesul e garantat”. 

Radu Moraru, Ziarist, Producător TV – „Nu e ușor să emigrezi! Uneori e cumplit! Dar o poți face când ești tânăr! Fiindcă e păcat ca acești tineri simpatici să eșueze în România, așa cum au făcut-o câteva generații! Inclusiv generația mea, o generație ratată… care nu a reușit, în 27 de ani, să asigure un trai decent părinților, un sistem sanitar decent, un sistem educațional decent și o siguranță minimă pentru copiii celor din generația mea! Eu nu cred că pot avea vreo influență asupra acestor tineri liceeni care îmi pot fi copii! În schimb, profii și profele, părinții, îi pot ‚manipula’! Dragi tineri născuți după ’89, sunteți cei mai liberi români, cei mai nealterați! Gândiți singuri și nu vă lăsați manipulați! Dacă eșuați în România, să fiți siguri că nu VOI sunteți de vină! Plecați și o să reușiți oriunde pe acest Pământ!”

În premieră la această ediție au fost invitate companii care au pus la dispoziția tinerilor oportunități de angajare, de voluntariat și internship. Astfel, tinerii au avut parte și de o prezentare a celor de la Federal Mogul Motorparts, prin reprezentanții Miruna Ilie, Anca Avram și Elena Mocanu.

Conferințele BookLand Evolution nu se opresc aici, ci își continuă drumul în țară, poposind în Ploiești, în intervalul 13-17 martie, la Palatul Culturii, sala Marea Unire. Urmează, apoi, orașe precum Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu-Mureș și multe altele, BookLand vizitând anual 23 orașe. Bineînțeles, şi la această a 4a ediție intrarea este LIBERĂ!

Mai multe detalii despre Conferințele BookLand puteți găsi pe site, pe pagina Facebook sau YouTube.

Search