Perpetuum – think fast. make it last

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare organizează prima ediție a Concursului de Inginerie “Perpetuum”, ce reprezintă o provocare adresată studenților inventivi, cu spirit de echipă ce vor să-și pună în aplicare cunoștințele și ingeniozitatea pentru a crea o interacțiune de tip Rube Goldberg Machine, un mecanism de reacție în lanț, care să aibă la baza o plăcuță Arduino.

Evenimentul oferă studenților un mediu propice pentru aplicarea unor cunoștințe multidisciplinare precum și pentru dezvoltarea abilităților tehnice, cât și non-tehnice, precum creativitate, lucru în echipă, spirit analitic.

Acesta va avea loc pe data de 1 aprilie, în holul EC al Facultății de Automatică și Calculatoare. Participanții vor avea opt ore la dispoziție pentru a-și pune ideile în aplicare. Se va începe la ora 09:00 și se va termina la ora 20:00. În concurs vor participa șapte echipe formate din minim 3 și maxim 5 persoane. La începutul competiției, fiecare echipă va primi câte o cutie care va conține diverse obiecte ce vor fi folosite în scopul obținerii mașinăriei,  printre care o plăcuță Arduino care trebuie obligatoriu integrată.

Pe lângă oportunitatea de a lucra la propriul mecanism, participanții se vor întrece și pentru premii speciale. Câștigătorii vor fi desemnați în funcție de durata reacției, numărul de obiecte și punctele de penalizare. De asemenea, se va acorda și un premiu distins echipei care vine cu o solutie cât mai “outside the box”. Perioada de înscrieri este până pe 24 martie.

Pentru pasionații de idei creative și inovatoare, cât și pentru persoanele dornice de a învăța lucruri inedite şi de a-și face prieteni noi recomandăm, cu căldură participarea la această competiție.

Mai multe informaţii despre concurs și înscriere găsiți pe site-ul evenimentului: http://perpetuum.lsacbucuresti.ro/

Search