Emoții intense în sala de cinema, la Festivalul Internațional de Film Ploiești

Festivalul Internațional de Film Ploiești aniversează anul acesta cea de-a 5-a ediție și va avea loc în perioada 16-19 iunie, la Cinema City din AFI Palace Ploiești. PIFF 2016 aduce, ca în fiecare an, cele mai noi și captivante scurtmetraje din întreaga lume, iar Ploieștiul se transformă pentru câteva zile într-un hub cultural, datorită programului divers, original și consistent.

Cele trei secțiuni din cadrul festivalului, COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE SCURTMETRAJE, FILMELE DIN AFARA COMPETIȚIEI și EVENIMENTELE CONEXE se vor îmbina într-un eveniment perfect pentru cei dornici să trăiască emoții intense în sala de cinema.

În cadrul Competiției Oficiale de scurtmetraje vor rula 15 scurtmetraje de gen, din 11 țări diferite.  FANTASY, THRILLER, HORROR și SCIENCE-FICTION sunt cele patru genuri ale competiției, care îi vor face pe spectatori să treacă de la un tip de emoție la altul, cu viteza și precizia unui carusel. Competiția va oferi spectatorilor 10 premiere românești, 1 premieră europeană, 1 premieră internațională și 1 premieră mondială. Aceasta va fi jurizată de nume importante din domeniul cinematografiei, care vor acorda la final Trofeul PIFF 2016.

Filmele care sunt selecționate în afara competiției vor fi împărțite în patru programe speciale, în funcție de genurile cărora le aparțin: DARK COMEDY NIGHT (comedie neagră), LOVESTORY SPECIAL (secțiune dedicată poveștilor de dragoste neobișnuite), EXPERIMENTAL (filme experimentale) și WAR ZONE (secțiune nouă, dedicată filmelor ce tratează subiecte legate de război și de revoluție).

„Ne bucurăm că PIFF a ajuns la cea de-a cincea ediție și că este foarte bine primit de cinefili. Am dat start înscrierilor de filme în noiembrie anul trecut și am încheiat în martie anul acesta. Comisia de selecție a căutat cele mai bune scurtmetraje dintre cele 708 înscrise. Nu ne-a fost deloc ușor, dar am ales 15 filme care cu siguranță le vor oferi spectatorilor o experiență completă și complexă, din punct de vedere emoțional. În procesul de selecție am ținut cont în primul rând de originalitatea poveștilor, de concepția regizorală și de interpretare.” Emilian Floareș, Director al Festivalului Internațional de Film Ploiești.

Evenimentele conexe cuprind concerte cu artiști locali, masterclass-uri, întâlniri cu regizorii veniți din toată lumea, proiecții și evenimente speciale. În deschiderea și în încheierea festivalului, vor rula, în premieră, două lungmetraje de gen. După proiecția filmelor din cadrul PIFF 2016 se vor organiza sesiuni de Q&A, unde spectatorii vor putea interacționa cu realizatorii filmelor văzute și vor putea afla detalii despre producția lor.

 

 

PIFF 2016 își așteaptă cei peste 3.000 de vizitatori, în perioada 16-19 iunie.

Valoarea totală a premiilor acordate în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional de Film Ploiești este de 1.500 de euro.  Vor fi acordate Trofeul PIFF pentru cel mai bun film, în valoare de 1.000 euro și Premiul publicului în valoare de  500 euro.

Festivalul este organizat de Helen Film și Parcfilm, în parteneriat cu AFI Palace Ploiești, Cut & Play Media și Fundația Comunitară Prahova, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Biletele se vor putea achiziţiona de la casieriile Cinema City din incinta AFI Palace Ploieşti, dar şi de pe site-ul cinemacity.ro. Preţul unui bilet întreg va fi de 10 lei, iar al unui bilet redus va fi de 7 lei.

Programul oficial PIFF 2016 va fi disponibil în curând pe site-ul festivalului: www.ploiestifilmfestival.ro Mai multe detalii se pot găsi și pe pagina de facebook www.facebook.com/PloiestiFilmFestival.

Search