Daniel Buzdugan, indragostit de Grecia si de muzica lui Antonis Remos

Daniel Buzdugan a marturisit ca are o adevarata slabiciune nu numai pentru Grecia, tara in care merge in vacante si iarna, ci si pentru muzica acestei tari, in special pentru Antonis Remos care va fi pe scena Salii Palatului, pe 20 octombrie. O vacanta la Mikonos, in urma cu cativa ani, l-a ajutat pe Daniel Buzdugan sa descopere una dintre vocile speciale ale muzicii grecesti, cea a lui Antonis Remos, cantaretul care a cucerit publicul prin mix-ul original de elemente traditionale specifice muzicii laika cu cele pop intalnite in cantecele sale.

         „L-am descoperit pe Antonis Remos in urma cu cativa ani, cand eram in vacanta la Mikonos, prin Shazam, in masina. Si atunci, cum am ajuns in tara, prima grija a fost sa il difuzez la radio pe Antonis Remos.” dezvaluie Daniel Buzdugan care abia asteapta sa-l vada pe Antonis Remos, pe 20 octombrie, in concert, la Sala Palatului, intr-un spectacol care va oferi demonstratii impresionante de laika moderna.

Daniel Buzdugan explica si motivul pentru care muzica greceasca se afla in topul preferintelor sale: „Cu totii tanjim dupa vacante, iar cand spui muzica greceasca te duci cu gandul la mare, soare, distractie, insule. Este un efect psihologic asupra celor care au terminat concediul”, mai spune Daniel Buzdugan. Antonis Remos, cantaretul care a reusit sa trasmita prin cantecele sale modul specific grecesc de a te bucura de viata, care a sedus publicul din Europa, Africa, Australia si America atat prin forta, cat si prin sensibilitatea muzicii sale, va oferi publicului prin spectacolul de la Bucuresti ocazia de a realiza o calatorie imaginara in insoritele tinuturi elene. Asadar, o vacanta cat durata unui spectacol oferit de celebra voce pop a Greciei este ceea ce asteapta Daniel Buzdugan de la show-ul lui Antonis Remos. „O sa fie ca o insula de bucurie in mijlocul anului, insa nu calendaristic, ca an de munca. Incepem anul toamna, cu scolile si il terminam vara, cand vine vacanta.”

Insa, asa cum el insusi marturiseste, muzica greceasca ii va potoli dorul pentru Grecia: „Nu concep vacantele fara Grecia! Iar cand merg acolo stau in sate, pe la vile, nu la hotel, pentru ca vreau sa simt viata adevarata care pulseaza acolo. Merg si iarna in Grecia. Am prins odata 23 de grade cu plus, in ianuarie, in Creta, cand la noi erau -20 de grade! Chiar si acum, tocmai ce m-am intors din Creta” mai spune Daniel Buzdugan.

Pe 20 octombrie, la Sala Palatului, Daniel Buzdugan va avea ocazia unei noi intalniri cu atmosfera tarii de care este indragostit, de data aceasta prin intermediul spectacolului-eveniment al lui Antonis Remos. Biletele pot fi achizitionate de pe www.vreaubilet.ro.

Search